maandag 29 maart 2010

Goed

MIjn dag van vandaag overziend is echt een dag waarop ik terug kan kijken als een energievolle en goede dag. Geen klachten, vol energie, veel gedaan en vol drive om de week in te gaan en leuke dingen te ondernemen.

Vanmorgen eerst even gesport, dat lukt me nog steeds goed en elke keer als ik er weer vandaan ga ben ik trots dat ik dat nog kan , maar ook blij omdat ik echt het gevoel heb dat ik zo mijn conditie op peil houd. Het geeft ook echt afleiding en ontspanning.

Na het sporten ben ik doorgereden naar het Behouden Huys om te schilderen.

Vanavond lekker voor mezelf gekookt en nu zit ik op de bank en heb zojuist een aflevering van over mijn lijk gekeken. Het is erg herkenbaar. Het gekke is dat ik me tijdens het kijken niet steeds realiseer dat ik in hetzelfde schuitje zit. Ik vind die mensen zo sterk en denk soms zelfs jee je zult het maar hebben. Heeee Caroline! JIJ BENT OOK ONGENEESLIJK ZIEK!! Dat moet ik mezelf dan echt zeggen.

Met mij gaat het sinds een paar jaar geleden eigenlijk best goed naar omstandigheden. Voor een longkankerpatient doe ik het niet slecht ;)Ik ben alleen maar sterker geworden sinds mijn diagnose en heb dat gewoon te danken aan de medicijnen die ik slik. Ik schrik wel als ik in over mijn lijk een meisje aan de morfine pomp zie, kaal hoofd, opgezet gezicht van de medicijnen .. Die tijd staat mij gewoon keihard te wachten, maar tot me daar laten dringen lukt me niet echt. Ik realiseer me echt dat het heel snel anders kan, alleen al een verandering van de behandeling kan je zo anders doen voelen, met chemo is het leven gewoon minder prettig, hoewel er redelijk wat lotgenoten zijn die het ondanks de chemo's ook nog erg goed doen. Zij hebben een goede kwaliteit van leven.

Ik zie wel op tegen de volgende scan. Aan de ene kant weet ik gewoon dat het niet goed is, niet omdat ik me niet goed voel, maar ja gezien de vorige scan verwacht ik eigenlijk niet dat het er beter op is geworden. Het meest positieve is dat de grootte gelijk is gebleven. Ik hoop het, maar verwacht wel weer een groei, de vraag is natuurlijk hoe groot die is. Vraagt het al om een chemo? Kan ik doorgaan met de tarceva?

Ik ga me maar vooral richten op de goede dagen die ik heb, lekker bij huis , genieten van het mooiere weer en straks mijn zusje wat vaker bijstaan als de kleine er is. Na de scan wil ik zoals ik al eerder schreef echt even het zon , zee , strand gevoel opzoeken.

2 opmerkingen:

Ibella zei

Hey Caroline, wat een heerlijk logje zo aan het begin van de nieuwe dag. Het belangrijkste is dat jij je goed en sterk voelt, geniet en uitziet naar de dingen die komen gaan. Naar dat programma kijk ik niet meer. De eerste serie heb ik gezien, maar och om daar naar te blijven kijken, doe ik ook niet. Soms is het hebben van kanker ook gewoon genoeg.
Liefs Ibella

Anoniem zei

Haha,ja je doet het hartstikke goed!
Ik kijk er ook naar,al vraag ik me soms af of het wel slim is.Bij het kijken ben ik me wel bewust dat ik ook ernstig ziek ben,toch voelt het heel anders.Ik ben zelf toch meer bezig met het leven met ziekte als met de dood,al ben ook ik mij erg bewust dat het snel anders kan worden.
De komende scan wordt wel een hele spannende voor jullie ppff.
Maar wie weet valt het mee!