woensdag 14 oktober 2009

Griepprik binnen

Het is echt lekker weer vandaag! Ik heb, ja ja alweer, lekker gelunched bij de Paalkoepel in Paterswolde. Gezellig bijgekletst en daarna snel op de fiets naar de huisarts voor de griepprik. De vaccinatie voor de Mexicaanse griep is pas in November beschikbaar.

Ik voel me fysiek best goed, alleen mentaal is het gewoon een beetje wazig in mijn hoofd. Ik begin een beetje in een sooort van dipje te raken. Ik heb zoveel kracht om van alles te ondernemen en door te kunnen. Ik kan nog zoveel maar het lijkt wel alsof ik bevroren ben. Ik kom niet echt tot besluiten en acties.

Het werkt ook niet echt mee dat ik de afgelpoen dagen weer veel over mijn ziekte heb gelezen. Als je die verhalen leest dan is het een wonder dat ik hier nog rondloop. Gemiddelde levensverwachting van de fase waarin ik zit is (inclusief chemo) 8-12 maanden, nou die heb ik lekker al binnen. Dankzij mijn mutatie natuurlijk en de tarceva dat is duidelijk. De scan komt eraan en natuurlijk word ik bang dat er een andere tijd aankomt.

Een andere tijd betekent niet alleen andere medicatie, maar ook meer impact op mijn lichaam. Zo fit zal ik dan niet meer zijn, ik zal niet meer alles kunnen wat ik wil en ook veel moeten gaan regelen. Toch ken ik inmiddels heel wat lotgenoten die het ook al een hele tijd uitzingen met heel veel power en levenskracht en levenslust, dus dat geeft ook wel inspiratie en vertrouwen.

Ik wil ook echt niet op de zaken vooruitlopen. Ik voel me NU goed en daar gaat het om, maar doemscnenario's spoken soms wel door mijn hoofd. Lekkere warboel is het dus bij mij boven. Wat wil ik, wat kan ik en wat gebeurt er... dat zijn zo'n beetje de hoofdvragen en toch ook wel vaak verbazing dat ik er nog ben in deze staat van dienst : ).

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Hoi meis,
Ja, ik kan me de wanorde in je hoofd wel voorstellen hoor.
En helemaal als je weer voor onderzoeken staat. Dan komt alles in volle hevigheid op de voorgrond.
Maar toch hoop ik dat je genoeg leuke dingen als afleiding hebt.
Als je straks de uitslag en ik hoop van harte dat het een goede is, binnen hebt, kun je er weer helemaal tegenaan. En komt alle spirit als voorheen weer helemaal terug.

Goede moed, lieverd...!!
Marjolijn.

Ibella zei

Ik hoop voor jou dat je heel lang met de tarceva kan doen. Tja, die gemiddelden blijven gemiddelden en jij bent hard bezig om met kop en schouder daar boven uit te komen. Mijn longarts zei me over die gemiddelden: U bent veel te goed, ik zie voor U nog vele jaren. Tot nu toe heeft hij gelijk. Probeer toch vertrouwen te houden in de toekomst, de ontwikkelingen gaan heel hard.

Liefs Ibella

Esther zei

Volgens mij zit jij ook een T-dipje (dwz de beroemde Tarcevadipje ;) Ik vind het wel een beetje vreemd, dat jij een griepprik mag. Mij is het echt afgeraden, omdat ze niet weten hoe het samengaat met de Tarceva.
En Carinelientje....wij (jij, ik en nog vele mensen) vallen onder de "Die Hards" Ik schijn ook een uitzonderingsgeval te zijn en theoretisch niet moegelijk dat ik er nog ben. Ik ben er ook achtergekomen niet te veel van die verhalen te lezen, want geen enkele patient is hetzelfde. En wacht nou maar gewoon de scan af...voor hetzelfde is er "niets" aan de hand en kun je gewoon verder gaan met hetgene wat je nu kan of doet.

XXX Esther