dinsdag 13 oktober 2009

Gratis bellen

Vanmiddag even gelunched met een aantal collega's en dat was echt supergezellig. Ik vertelde dat ik echt zit te zoeken naar het besteden van mijn tijd, wat vind je een zinvolle tijdsbesteding ? Het liefst wil ik mijn tijd vullen met dingen die ik echt zinvol en leuk vind en vanuit die gedachte kwamen we op hobbies.

Ik zat me te bedenken wat ik altijd graag deed na mijn werk als verder ook alle 'verplichte' klusjes waren gedaan. Of wat ik nu doe als ik het gevoel heb dat ik de echt noodzakelijke dingen gedaan heb. Vaak ga ik sporten, internetten , een boek lezen, tv kijken. Niet te vergeten de vakanties natuurlijk.. Zouden dat dan mijn hobbies zijn?

Als ik me bedenk dat ik met deze activiteiten mijn week in ga vullen dan zie ik mezelf nog niet de hele week tv kijken, lezen of internetten. Volgensmij zijn deze dingen leuk voor even, maar om er je dagen mee te vullen..

Vandaag is in ieder geval ook zo weer voorbijgegaan.. naast het lunchen had ik een gesprek met de psycholoog bij het Behouden Huijs en ben ik wezen eten bij de zus van JW. Verder hebben JW en ik nu een gratis belmogelijkheid voor elkaar gekregen. JW belt me nu vanuit de auto met Skype via UMTS. Hij zit dan met headsetje in de auto. Het ziet er nogal maf uit als je hem zo in de auto ziet zitten maar het werkt wel  ;)

6 opmerkingen:

Jeanet zei

Nou, daar gaat 'ie dan... de zoektocht naar de ideale hobby:

http://www.hobbystartpagina.nl/

Hou ons op de hoogte.
Ik vond het ook supergezellig!

Groetjes!

marjolijn zei

Succes meis, met zoeken..!!
Je vind zeker wel iets wat goed bij je past.

hendrike zei

ja,lastig.
Op momenten met weinig energie heb ik zelf wel genoeg aan de dingen die jij noemt,hoewel ik natuurlijk ook de zorg voor mijn gezin er naast heb.
Maar zodra ik meer kan,begint het te knagen.Dus ik herken het wel.
Advies heb ik niet,probeer iets te vinden wat bij je past,waar je je helemaal in kunt uitleven.Zo ben ik drie jaar terug begonnen met fotograferen. Denk ook eens aan dingen die je nooit hebt gedaan.Probeer wat dingen uit.
Veel succes ermee!

Ibella zei

Lieve Caroline

Ik lees je geworstel en herken het zo. Hier worden goede dingen aangedragen, misschien zit er iets voor je bij. Ik zat gisteren al op de site van vrijwilligerswerk in Groningen te kijken. Ik dacht, misschien zijn er wel oudere mensen die wat computerlessen willen hebben of er stond ook iets op voor assistente crèche leidster in Thesinge.

Vanmorgen heb ik de CIRCLE OF FRIENDS AWARD gekregen. Deze award wordt doorgegeven aan bijzondere vrouwen, lotgenoten, die op hun beurt deze award aan twee andere lotgenoten doorgeven.
Ik wil hem aan jou doorgeven. Helaas lukt het mij niet om de foto erbij te plaatsen, maar die komt via de mail.
THE CIRCLE OF FRIENDS AWARD krijg je omdat ik je geweldig moedig vind.
Omdat je ons zoveel laat delen in je leven met deze vreselijke ziekte.
Ik hoop dat jij hem ook weer wilt doorgeven.
Liefs Ibella

Marjo zei

Lieve Caroline,
Het is zo herkenbaar die zoektocht naar een goede dagindeling/daginvulling. Niet iedere dag zal even super zijn en heb je meer rust nodig. Het zoeken naar iets nieuws helpt wel. Ik heb het gevonden om actief te zijn bij ons koor en door vrijwilligster te worden bij stichting longkanker. Het geeft mij voldoening, zeker omdat ik alles in mijn eigen tijd mag en kan doen en in mijn eigen tempo (ook niet onbelangrijk).
Hopelijk vind jij ook iets van je zoveel voldoening kan gaan geven.
Ik vind toch wel dat je goed bezig bent. Jij moet toch maar in een andere fase van je leven leren omgaan met je ziekte en de beperkingen die dat geeft.
Ik ben trots op je!!
Veel liefs, Marjo

katie zei

Toen ik veel tijd over had ben ik gaan werken in een peuterspeelzaal.Er zijn ook speelzalen met kinderen die een taalachterstand hebben.Als je zo van je nichtje geniet is dat misschien echt iets voor je.Er zijn heel erg veel leuke vrijwilligersbanen,ouderen helpen op de pc kan ook maar dan moet je wel heel veel geduld hebben.Of iets met dieren misschien? Je vindt vast iets wat je veel afleiding zal geven en voldoening.