vrijdag 21 januari 2011

Wat meer info en een vraag | More info and a question

Zo we zijn weer thuis na een lange stressvolle dag. Gisteravond een leuke avond gehad bij J en K. Vanmorgen op tijd op en we waren ook ruim op tijd in de VU. Bloedprikken en daarna naar de Radiologie. Ik zou in eerst een CT krijgen, maar toen ze mij opriepen werd gevraagd of ik ook meteen de MRI wilde hebben. Dat wilde ik wel natuurlijk , want dat scheelt weer wachten. Het kon ook geregeld worden met de afspraak met de arts op de poli, ik was maar een kwartiertje later.

Voor ik het wist lag ik in de MRI en daar lig je een half uur in met veel lawaai. Ik vond het niet prettig. Ik houd er sowieso niet echt van, maar nu was ik al gestressed voor de CT van de long en de uitslag daarvan.

Na de scan hoefden we gelukkig niet lang te wachten voor de afspraak met de arts. Ik schrok wel want mijn hoofdarts, professor P. riep mij en ik had een andere arts verwacht. Ik dacht meteen: mm het zal wel niet goed zijn..
Bij binnenkomst stelde P mij gelijk gerust door te zeggen dat de CT scan goed was. Hij zij ook dat hij me over 30 minuten nog een keer zou roepen voor de MRI resultaten. Ik schrok me weer lam want ik had totaal niet gerekend op de uitslag van de MRI vandaag. We moesten nog een half uur wachten op de MRI in de wachtkamer. Nou...pff ik zat echt in de stress voor de tweede keer.

De MRI was gelukkig ook 'goed'. Wat is goed, er is nog steeds kanker, maar beduidend minder dan op de MRI van Juli. Hij vergeleek hem niet met de MRI van half Oktober. Ik denk omdat de verschillen dan moeilijk te zien zijn. Op zich vind ik het nu nog wel vaag waarom ze niet de MRI van de laatste keer vergeleken, dat deed hij overigens ook niet met de CT-scan, die vergeleek hij met de scan van voor de kuren in Juli. Ik heb wel gezegd dat hij de CT van de long niet vergeleek met die van 10 december, maar hij bleef met de CT-scan van oktober vergelijken. Je zit zo in de stress en bent al zo blij dat hij zegt dat het goed is, dat je er verder ook niet op doorgaat, maar ik denk wel dat ik mijn arts nog ga mailen met de vraag wat de reden is. Mijn boerenverstand zegt vergelijken met de scan die je daarvoor gehad hebt.

Maar goed, nogmaals ik wil er ook niet te veel bij stil staan. P is de arts die ik volledig vertrouw en tot nog toe heeft hij mij het prefecte behandelplan aangereikt. Ik houd er ook wel van dat hij stellig zijn besluiten neemt en niet twijfelt.

Wat ik ook enorm fijn vind is dat ik waarschijnlijk een onderhoudskuur in Groningen kan doen. De scans doen we dan wel in de VU. P zou contact opnemen met de arts in het Martiniziekenhuis die mij ook al kent. HIj is de arts die mij ook doorverwezen heeft naar de VU voor een second opinion.

----------------
English:
So we are home after a long day full with stress. Yesterday evening we had a nice evening with J and K. This morning we went out of the feathers early and were in time at the VUMC. Giving bloodsamples and then to the radiology. It was planned I would get a CT scan first but when it was my turn they suggested I would do the MRI directly after the CT. That was ok by offcourse, saved us a long wait. They informed the doctor I wold be delayed as well.

I was in the MRI in a jiffy. The MRI takes about 30 min with a lot of noise. I did not like it. I don't like MRI's anyway, but today I was already stressed for the CT and the results of the CT.

Luckily we did not have to wait long before were called for the results. I was a little alarmed because my main   doctor, professor P, called me and I expected another doctor. I thought "Hmmm bad news" right away.
When we entered the room P immediately told me the CT was good.   He said that he would call me again in 30 min to discuss the results of the MRI. I was alarmed again to hear that I would get the MRI results today. So we waited another 30 minutes. I was really in stress, for the second time.

Fortunately the MRI was also good so to say. There is still cancer present, but much less then the MRI of July. But he did not compare the MRI with the MRI of October. Maybe because it is hard to see any differences. I still not fully understand why he did not compare them to the previous MRI. He did not compare the CT with the previous either. He compared the CT with the CT made previous to the chemo therapy. I mentioned it and he confirmed it. I did not ask why. I was so stressed and happy that the results were ok so I did not feel like discussing all the things. I might ask these things in the mail.

Anyway, I do not want to be bothered by it. P is the doctor I fully trust and he has always made the perfect treatment plan for me. I also like the fact that he is determined and stands by his decisions without doubts.

What I also realy appreciate is that I most likely can get my maintenance treatment in Groningen. Scans and all will be in VUMC in Amsterdam. P would contact the doctor in the Martini hospital who already knows me. He was the doctor who redirected me to the VUMC for a second opinion.

3 opmerkingen:

Tonnie zei

Gelukkig zijn de uitslagen goed. Wat ben ik blij voor je. Nu de stress aan de kant zetten.
Vanavond lekker ontspannen bij de Voice of Holland.
Een fijn weekend.
Groetjes.

Marjolijn zei

Fijn meis, die goede berichten.
En dat je voor het vervolg weer even niet zo ver hoeft te reizen. Dat werkt heel goed vind ik ook, de regie in het Vu laten en de uitvoering daarvan dicht bij huis.
Hoop dat je alle spanning en stress nu lekker weg slaapt.
En met frisse moed aan dit feest weekend kunt beginnen.
Veel plezier en een fijne verjaardag voor JW.
Van harte proficiat voor jullie beidjes.

Anoniem zei

Ben je helemaal vergeten succes te wensen. Je hebt nu dan ook alles alweer achter de rug. Vind het raar dat hij niet met de laatste scan heeft gekeken. Want nu weet je niet wat de laatste chemo's hebben gedaan?? Ben benieuwd naar zijn visie hier achter! Maar snel een mailtje sturen als ik jou was. Fijn weekend XXX Liefs Karin