maandag 10 januari 2011

Tandarts en stad

Vanmiddag had ik eigenlijk naar het Behouden Huijs gewild, maar dat werd afgezegd. JW was vandaag weer hout aan het hakken (voor impressie klik hier)  dus de middag was ik alleen.

Gisteravond had ik even een kleine mentale dip. Ik realiseerde me ineens zo goed dat ik nooit, nooit meer echt fit word. Dat ik tot aan mijn dood in een soort van hel zit en daarin moet proberen te zien er wat van te maken. Ik had er even zo geen zin meer in.

Vanmorgen bij het opstaan ging het wel weer, ik moest er op tijd uit want ik had een afspraak bij de tandarts. Best maf, ik moest een foto laten maken van mijn gebit, dat moet normaal 3 jaarlijks, maar omdat ik nu chemo heb wilde ze toch even kijken of er niet een gaatje sluimerde. Ik dacht echt: joh, kan mij dat sluimerende gaatje schelen, als ik er last van heb dan weet ik niet eens of ik er nog ben. Over twee jaar weer een foto..mmm ja ja ;-)
Dat zijn toch wel gekke momenten, maar op de foto bleek dus toch tussen twee kiezen iets te zitten en ik moet over 2 weken terugkomen. Verder was ze erg tevreden over mijn gebit en ook over mijn tandvlees.

De hele middag thuis zitten daar had ik echt geen zin in en heel stoer ben ik op de fiets de stad in gegaan. Gewoon even een beetje rondwandelen, muziek op en een beetje wazig liep ik rond. Ik voelde me niet fijn, een beetje alsof ik tussen alle mensen door zweefde, ik kan het niet zo goed uitleggen, maar ik dacht echt: Wat doe ik hier?
Ik zit nu weer lekker voor de kachel, uitrusten want ik merk het wel de lichamelijke inspanning.
----
English:
This afternoon I wanted to go to the Behouden Huys to attend creative therapy but the session was cancelled. JW was lumbering again (click here for impression) so I was alone in the afternoon


Last night I had an mental dip. I suddenly realized too well that I will never, never will be really healthy again. That I will be be in a sort of an hell untill I die. I always have to try to make something out of this situation. I was really fed up with it.

When I woke up this morning things were better, I had to get out of bed early because of an appointment at the dentist. Pretty weird, the dentist made an x-ray of my teeth, normally that is necessary once every three year but because of my chemo they made one now. I thought: What do I care about pre-caries stages that will develop in two years orso. The dentist announced another x-ray in two years, hmm right whatever.
Strange situation. But the x-ray revealed something so I have to get back in two weeks. Further more the dentist was satisfied about my teeth and gums.

I did not feel like sitting home all by myself the afternoon so I took (really cool) my bike (electrical) and went into town. Just walked around a little wazy while listening to music. I did not feel fine, like I was drifting between all the people, I can not explain it that well, but I though: What am I doing here?!

I now sit comfy in front of the woodstove again, resting because I notice the physical effort.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fijn, jullie kunnen zeker voorlopig weer lekker de kachel stoken..!!
Ja, raar gevoel hé, ergens naar toe gaan en dan toch denken, wat doe ik hier.
Dat herken ik zo.
Fijne dinsdag meis.

Anoniem zei

Vind het er stoer uitzien JW. Jij zo aan het houthakken, en volgens mij is dat erg vermoeiend?? Hopelijk komen er snel minder mentale dipjes. En zo af en toe het er eens lekker uitgooien en schreeuwen kan ook geen kwaad!! Liefs Karin