zondag 2 januari 2011

Even niet zo lekker | Not too well at the moment

Zo vandaag ging het niet zo lekker. Ik ben gestopt met de dexamethason, ik zat nog maar op heel weinig mg om de dag, maar ik wilde er vanaf. Misschien niet zo slim voor je vakantie te stoppen, maar ik dacht als ik me niet zo lekker voel dan leidt een andere omgeving misschien wel af.
Vandaag voelde ik me niet lekker, moe, gespannen en toen ben ik even in bad gegaan. Ik kom hier best wel tot rust, word ontzettend in de watten gelegd en heb veel tijd om na te denken. Ik denk dat ik me onbewust behoorlijk druk maak, en toen ik uit bad kwam kreeg ik een soort van hartritme problemen. Dit heb ik al eens eerder gehad en kan ook een bijwerkingen van chemo zijn. Ik heb het heel even aangekeken en na een uurtje ging het wel beter en nu gaat het nog steeds goed, maar het voelt niet echt prettig natuurlijk. Ik denk ook dat het stoppen met de dexa wel een rol kan spelen.

Ik heb maar een dexamethason genomen vanmiddag (een halve) en een oxazepam. Volgende week in de VU maar eens even bespreken wat ik gevoeld heb vandaag. Ik lig in ieder geval als een prinses op de bank met allemaal mensen om mij heen die het beste met me voor hebben. HJ had zelfs een bloeddrukmeter in huis om mijn bloeddruk te meten hehe..

Zometeen ga ik maar lekker Boer zoekt Vrouw kijken, lekker afleiding. Morgen nog een dagje hier en dan hoop ik dat het wat beter gaat.

-----
English:
So today things went not so well. I quit dexamethason, I was on a low dose every other day but I wanted to stop completely. Maybe not that smart to stop before a vacation, but I thought that in case I would not feel that well I would have a lot of distraction.
Today I did not feel well, tired, tense so I took a bath. I pretty much relax here, I am pampered here and have a lot of time to think. I think that unconsiously I am pretty tense, and when I came out of bed I had some heart rythm problems. I have had similars problems before, they fit also in list of side effects of chemo treatment. I remained calm for a while and things went better and I still feel ok now, but it is far from relaxed offcourse. That I quit dexa might also play a role offcourse.

So I took a dexamethason this afternoon and an oxazepam. Next week I will talk about the things I felt today in the VU. I am treated as a princess now, I lie on the couch surrounded with people who care about me. HJ even had a bloodpressure measure device to see what my bloodpressure was haha..


In a minute I will watch farmer seeks wife, nice distraction. Tomorrow another day here and then I hope things will get better. 

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Hoop dat je vandaag weer een goede dag hebt..!!
Succes meis.

Anoniem zei

Hopelijk heb je een goede nacht gehad hebt.

Ik ben nu 2 maanden van de dexamethason af, nu pas heb ik het gevoel dat het goedje uit mijn lijf gaat. Onderschat dat spul niet, ik moest door dat rottige gevoel heen toen de STOP er was. Nu ben ik blij dat ik er van af ben.

Hopelijk laat de zon zich straks weer zien en is de gladheid verdwenen. Daar klaart een mens van op niet?

Groetjes Monique