vrijdag 23 april 2010

Valt mee

Nou de uitslag is me honderd procent meegevallen. De twee plekjes in mijn rechterlong zijn nog steeds aanwezig. Ze zijn echter minimaal gegroeid en het is zeker niet zo dat de tarceva zijn werk niet meer doet. Ik kan gewoon over drie maanden terugkomen. Ik ben heel opgelucht omdat ik echt vreesde voor verspreiding , meer plekjes en meer groei. Dit is dus een opluchting. Naast de opluchting voel ik me ook enorm moe, bang en raar. De kanker groeit natuurlijk wel alleen heel langzaam.

We hebben het ook even gehad over de mogelijkheid na tarceva. De zogenaamde BIBW 9229 studie komt in Oktober beschikbaar. Het was bekend onder de naam tovok, maar krijgt een andere naam. De resultaten zijn nog niet bekend, maar mijn arts gaf wel aan dat de fabrikant goede verwachtingen heeft. Het is bedoeld voor mensen die progressie op tarceva hebben en bindt wat steviger op de EGFR dan de tarceva.
Ook heb ik nog gevraagd naar Iressa. Ik had gehoord dat je hier minder bijwerkingen van hebt. Mijn arts gaf dat toe en zelfs dat het wel eens meer potentie kon hebben dan tarceva. Hij vroeg mij of ik Iressa wilde, maar zei letterlijk dat hij het eng vond nu andere medicatie in te zetten. ( Never change a winning team)

We zijn best blij, maar ook verdrietig, in de wachtkamer was het ontzettend druk en je ziet daar zoveel zieke, zwakke en vooral ook oudere mensen. Niets ten nadele van oudere mensen maar je voelt je dan wel een buitenbeentje. IK ben blij met de uitslag, maar ben me ook wel weer erg bewust van het proces in mijn lijf en dat elke dag dat ik me nog goed voel best bijzonder is.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben zo blij voor je. Zie je wel, je kruid is nog niet verschoten.

Maak er een mooie zomer van, het weer werkt alvast mee door nu een voorproefje te geven.

Groetjes Monique.

Anoniem zei

Zie je nou wel????
Ik kon mij al niet voorstellen dat het zo slecht met je zou zijn.
Alleen een beetje vreemd dat je arts dit zo eng vind...ik heb geen problemen ondervonden hoor, wel regelmatige controles, na 4 weken en daarna na 8 weken, maar ja ik ben in een kwartier fietsen bij het ziekenhuis.
XXX Es

Anoniem zei

Goh,wat fijn,al kan ik ook begrijpen dat je bang bent,want inderdaad het groeit wel al is het minimaal.
Maar toch,probeer de angst niet te laten overheersen,het is een stuk minder gegroeid dan je had gevreesd.
Je voelt je goed,geniet ervan!
Groetjes Hendrike

millhill zei

Ben heel blij voor je! En ook voor Toppie!

Marjolijn zei

Ha, fijn meis, dat zijn goede berichten..!!
Daar kun je verder mee.
Ja, dat je moe bent is niet vreemd die spanning komt er uit.
Nu maar lekker genieten van de goede berichten en van dit stralende weekend.
Proficiat meis voor jullie allebei.
Fijn weekend en have fun.

Ibella zei

Ik slaak een zucht van verlichting, toch een goed bericht. Dat de arts liever niet wil omschakelen van medicijnen kan ik me voorstellen. Iets wat goed gaat moet je niet veranderen. De uitspraak van Never change a winning team sprak mijn eerste prof al uit, toen ik nog gewoon werkte en daar kan ik me goed bij vinden. Nee dan zou ik hopen op het volgende De BIWB 9229.
Ik hoop dat je vandaag blij kunt zijn met deze uitslagen, dat jij een buitenbeentje blijft tussen al die oudere mensen, ja meis dat is waar, maar voorlopig kun je verder en ben zo blij voor je, liefs Ibella