vrijdag 9 april 2010

Negatief?

De laatste paar dagen wel erg vaak negatief geweest en dat kan de indruk wekken dat ik me steeds meer depri voel. Natuurlijk voel ik me vaak een klein beetje depressief, maar ik zit al veel langer te 'zwoegen' met tijdsinvulling en ik heb het daar veel over op mijn blog. Sowieso gebruik ik mijn blog als uitlaatklep en dan kom je vaak op negatieve gevoelens. Het lijkt dan voor anderen misschien alsof ik vooral met negatieve gedachten bezig ben.

Net als dat het lijkt alsof ik altijd enorm druk ben, maar als je zelf elke dag zou opschrijven wat je hebt gedaan, ook al zijn het kleine dingen, dan zal je nog verbaasd zijn hoeveel het is ;)

Vandaag had ik niet veel gepland en wilde ik ook expres een beetje rustig aan doen. Ik kan dan echt wel genieten van het mooie weer, even sporten en wat huishoudelijke dingen, ja zelfs daarvan :).

Ik ben ook begonnen met een lijstje te maken met dingen die ik graag geregeld wil hebben, waaronder mijn uitvaart. Belangrijkste voordat je het echt kan regelen, is dat je ook echt besluit wat en hoe je het wil en daar kan ik nog niet echt uitkomen. Misschien dat ik er eens met iemand over moet praten. Het helpt ook wel om bv het programma ' Over mijn Lijk' te zien. Daar word je wel geïnspireerd door gedachten van mensen die helaas hetzelfde mee moeten maken en inmiddels moesten maken.

Het is niet omdat ik nu verwacht dat het opeens snel slecht zal gaan, dat ik de drang voel om het te regelen, maar omdat ik er tegenop zie om het te regelen ,maakt het me onrustig. Als ik het geregeld heb dan kan ik tenminste weer verder met leven.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb je weleens geinformeerd bij de vrijwilligersbank? Iedere woonplaats heeft wel zoiets en er staan echt hele leuke dingen tussen. Bijvoorbeeld ouderen wegwijs maken op de computer (vergt veel geduld) of helpen in een peuterspeelzaal,of iets met dieren of administratief werk of ouderen helpen met knutselen of huiswerkbegeleiding van allochtone kinderen. Wat je ook leuk vindt, je vindt het daar. Het geeft je afleiding en heel veel voldoening.Er zijn vast dingen waar je heel goed in bent en waarin je je helemaal kunt uitleven. Het is maar een tip!!

Marjolijn zei

Ja meis, dat zijn moeilijke klussen, en die doe je niet zomaar.
Maar als je ze klaar hebt, geeft het je wel een soort van rust en kun je alles weer in de kast schuiven.
Maar ook lekker weekend vieren is leuk en zeker als het zonnetje zo lekker schijnt, veel plezier en een fijn weekend.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Ik vond je niet echt negatief hoor, maar het is vaak veel waar je mee bezig bent en ik begrijp je zo goed. Een uitvaart regelen is een grotere en moeilijker klus dan dat menig mens bedenkt. Het is heel fijn wanneer je er voor jezelf uit bent wat je nu eigenlijk wilt. Vrijwilligers werk voor een aantal uren in de week is ook de moeite waart om te proberen.
Je hebt veel om over na te denken dit weekend, maar vergeet niet dat het weekend is en geniet er wel van.
Liefs Ibella

Anoniem zei

Hey Carinelientje,

Ff opschrijven hoe jij je uitvaart wilt, is niet niks.
Tja over mijn lijk is prachtig, respectvol, maar ook heel heftig en het betreft wel van jouw leeftijd. Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat dit niets voor jou is. overal die camera's erbij. Maar het zet je wel aan het denken.
En de as scan wordt je ook niet echt positiever van.
Suc6 met alles.
XX Es

hendrike zei

Nee,ik vind je ook niet negatief,logisch dat je met deze dingen bezig bent.Maar wel zo vreselijk moeilijk.Misschien geeft het rust als je het klaar hebt,doe wat goed voelt.Zelf ben ik ook beetje bij beetje dingen aan het oppakken.
Succes ermee!