dinsdag 13 april 2010

Praten over ziek zijn

Vandaag een redelijk drukke dag wat betreft mensen zien, wel erg leuk trouwens, anders zou ik het ook niet doen natuurlijk. Vanmiddag met een ex-collega gelunched en vanavond bij een ex-collega gegeten. Tussendoor nog bij de ouders van JW langs die aan het oppassen waren. Ha wel een beetje te druk, maar ik klaag niet, want ik zit meestal te zeuren dat ik mijn tijd niet kan indelen hahaha. Is het niet vreselijk, het is ook nooit goed:)

Goede gesprekken gehad vandaag die me wel weer wat inzicht hebben gegeven in bepaalde dingen. Ik hoop niet dat ik teveel aan het woord was en vooral veel over mij ziek zijn gepraat heb. Ik zou het heel vervelend vinden om teveel over mijn ziek zijn te praten,mijn blog gaat er al genoeg over, maar ja je ontkomt er ook niet aan omdat het zo in je leven zit.

5 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fijn zo'n heerlijke dag meis.
Geniet er maar van.

Anoniem zei

Wanneer mensen vinden dat je teveel over je ziekte praat dan geven ze wel een andere draai aan het gesprek.

Ik ervaar het nogal eens andersom...willen mensen over de ziekte praten en dan heb ik er echt geen zin in.

Net wat je zegt...het zit zo in je leven verweven. De ziekte negeren dat kan niet maaar er constant bij stil staan ook niet.

Het wordt weer een mooie dag zo te zien. Vandaag een luchtige dag maken maar?

Ibella zei

Soms moet je net even die mensen tegen komen waarmee je goed kunt praten. Goed praten over je ziek zijn kan meer goed doen dan je verhaal op de log. Je krijgt nu rechtsstreeks antwoord.
Ook vandaag wordt het een mooie dag, geniet van het zonnetje.

Anoniem zei

Hey Caroline,

IK heb daar ook totaal geen zin in om altijd maar over die ziekte te praten en als ze mij vragen hoe het met mij gaat zeg ik al tijd "zijn gangetje" of "onkruid vergaat niet"
Ik heb vorig jaar met Sandra, Hendrike, Marjo, Claudia en Joke vernomen dat het heel gezellig kan zijn met elkaar ondanks de ziekte en dat gaan wij (als wij idd gaan) volgende maand ook doen. De realiteit is wel dat ze jou evt aanzien als "de dochter van ...."
Ik denk zelf dat jonge mensen niet zo snel zullen gaan. Ik ook niet..maar als het goed is zijn we met zovelen...min 10 dat gaat helemaal goed komen.

XXX Es

hendrike zei

Ja,ik praat er ook niet zoveel over.
Ik heb ook een periode het echt uit de weg gegaan,maar toen stond het juist levensgroot tussen mij en die ander.Met sommige mensen praat ik er nu wel over,en met andere houd ik het kort,o,het gaat wel goed hoor.Niet verzwijgen maar ook niet erg erop in gaan.Het hoort bij ons leven,maar hoeft niet te overheersen,maar ja heb je behoefte,dan wel gewoon praten erover hoor.
Mijn ervaringen met lotgenoten is dat er juist heel veel gelachen wordt.Ook wel serieus,maar ook gewoon heel veel lol,en als ik zie wie er willen gaan gaat het zeker gezellig worden.