zaterdag 3 april 2010

Pepijn

Wat een intense maar mooie dag, Om 17:01 is Pepijn geboren, het zoontje van mijn zusje. De naam had ik al geraden een paar weken geleden maar Martine heeft het goed omzeild:)

Ik ben doodop, heb de hele bevalling meegemaakt en super respect voor mijn zusje. Wederom een hele zware bevalling, het kindje lag gedraaid. Op het einde moest de gynaecoloog er bij komen, maar ze heeft het weer voor elkaar gekregen. Een supermooi jongentje, geboren op de dag dat mijn oma, die in September overleden is, jarig zou zijn geweest.

Ik ben echt ontzettend moe, de rugweeen heb ik opgevangen ( haha klinkt stoer he, ik heb het geprobeerd ) en ik heb nu nog spierpijn in mijn armen haha..Ik wist van tevoren dat het een bijzondere ervaring zou zijn om een kind geboren te zien worden , wat een kracht en emotie het vergt, maar zo mooi had ik het niet gedacht, ook niet dat het zo zwaar zou zijn ;)

Ik ben heel blij dat ik er bij was! Vanmiddag om 13.30 belde Martine op en toen ik bij haar thuis was vertrokken we direct naar het ziekenhuis. In het begin moest ik even wennen. Het is niet makkelijk om iemand te helpen die aan het bevallen is, maar volgens mij heb ik wel een klein steentje bij kunnen dragen.

Ik kan vanavond lekker thuis slapen en morgen ga ik met JW de kleine bewonderen, mijn zusje is vannacht nog in het ziekenhuis. Beide maken het goed, hoewel M wel wat hechtingen heeft gekregen.

Emotioneel was het voor mij best heavy, en niet eens omdat ik ziek ben , het is gewoon heel bijzonder. Eenmaal buiten de verloskamer kwamen de tranen, maar het was vooral enorm fijn om mee gemaakt te hebben.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

GEFELICITEERD met de geboorte van je neef Pepijn!!!
Vet cool dat je er bij mocht zijn, en dat je hebt kunnen helpen.
Feliciteer je zus en familie ook maar even van ons.

xx HBES

Marjolijn zei

Proficiat meis, ook voor je zusje en familie met de geboorte van neefje Pepijn.
Ja, een nieuw mensen-wondertje geboren te zien worden is héél bijzonder en zeker als van je eigen zusje is.
Wat fijn dat jij je steentje zo hebt bij kunnen dragen.
Een hele mooie en bijzondere Pasen voor jullie allemaal.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Van harte gefeliciteerd met je neefje Pepijn. Mooie naam trouwens. Natuurlijk is het een hele bijzondere gebeurtenis, vooral omdat het om het kind van je zus ging. Gelukkig dat het allemaal goed is gegaan en het kindje goed is.
Feliciteer je familie met dit wondertje

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe neefje en geniet er nog lekker lang van.

Gr. Monique.

Anoniem zei

Gefeliciteerd!
En wat heb je dit prachtig beschreven,wat fijn dat je dit hebt mee kunnen maken en delen met je zus.
Ook je ouders en zus gefeliciteerd!
En nu uitrusten.
xx Hendrike