dinsdag 20 april 2010

Onderhuids

Tja je kunt het wel lezen aan mijn laatste blogs, ik ben minder nerveus voor de scan omdat ik op de een of andere manier weet dat het heus niet goed zal zijn vrijdag. De vraag is hoe erg is het. Nerveus ben ik dan wel niet ,maar ik zie er wel heel erg tegenop. Geen zin in het rotgevoel van de confrontatie met hoe erg het is, angst voor wat de gevolgen zijn en ook wel weer een erge confrontatie met ziek zijn.

Ik vraag me dan af of ik wel door heb hoe ziek ik ben, waaarom het nu zo erg vinden terwijl je al die tijd al weet dat je doodziek bent? Het is gewoon bijna onmenselijk om te weten dat je zo ziek bent, maar je toch weer zo goed voelen. Ook nu de kanker weer actief bleek de vorige keer voel ik me nog steeds goed en is het zo moeilijk om vrijdag te zien dat mijn lichaam me gewoon voor de gek kan houden.

Misschien beuk ik ook wel teveel door en wil ik het niet voelen. Is dat slim? Interesseert me niet eigenlijk, het is de manier waarop ik het doe vanuit mijn gevoel en dan zal het wel goed voor me zijn. Ik ben gewoon bang voor wat er komen gaat en het is net alsof ik de donkere wolken zie komen en niet meer weg kan rennen naar een plek waar ze niet kunnen komen. Een beetje een onheilspellend gevoel van dreiging maar het hoe en wat weet je niet precies. JW vertelde mij vandaag precies hetzelfde in de mail:' Ik voel me gek ' een soort onderhuids rotgevoel'. Beide voelen we hetzelfde.

Vanavond gaan we even eten bij de zus van JW en morgen heb ik weer aandachtstraining bij het Behouden Huijs. Ik heb die ontspanning nu echt wel nodig en ben ook benieuwd hoe het nu zal gaan, de telefoon maar uit doen in ieder geval:)

5 opmerkingen:

Ibella zei

Lieverd, het is zo knap hoe jij het onderwoorden kunt brengen hoe jij je voelt. Moeilijk hoor. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen en voor jou hopen dat de uitslag enigsinds meevalt. Wij staan op het punt nu weg te gaan
Liefs Ibella

Anoniem zei

Eén ding is zeker, de uitslag van de scan kan jou alleen maar meevallen.
Stel dat het (weer) slechter uitgevallen is, is je kruid dan verschoten? Dat hoeft toch niet. Bah…het is gewoon 10x niets een scan maken en wachten op de uitslag. Ogenschijnlijk er gezond uitzien en actief bezig blijven maakt het ook onwezenlijk dat je heel ziek bent.
Fijn dat je je prettig voelt bij het Behouden Huijs, een mooie dag nog.

Monique

Marjolijn zei

Lieve meis,
Dit zijn geen fijne dagen voor je.
Het onzekere nog niet weten is energievretend.
Hoop dat je vandaag een goede training hebt.
Liefs Marjolijn.

Anoniem zei

Ja het blijft raar al die emoties als je ziek bent,zeker met scan tijd.
En inderdaad,je moet doen wat voor jou goed voelt,en is dat bezig zijn,nou dan vooral doen.Blijf bij jezelf.
xx hendrike

Anoniem zei

Ze kunnen bij jou die moeite nog doen....bij mij is het onbegonmnen werk ;) Nog steeds!!!!
XXX Es