zondag 5 december 2010

Sint aan de deur | Sinterklaas at the door

Vandaag een echt zondagje. Op zondagavond denk je toch vaak aan de week die voor je ligt en deze week wordt wel erg spannend met de scan van aanstaande vrijdag. Je denkt er aan en kijkt naar hoe je je voelt, maar ik kan echt niet zeggen wat voor gevoel ik heb voor aanstaande vrijdag. Ik kan de chemo tot nu toe nog goed aan en dat geeft een goed gevoel, maar zegt natuurlijk niets over of deze aanslaat of niet. Ik heb zo nu en dan best wel hoofdpijn, vooral rond de neus en dat had ik eerder ook. Toch lijkt het ook alsof ik ook echt last heb in mij neus en rond mijn ogen , ik heb veel last van een 'drupneus'en gelezen dat het ook van de chemo kan komen.

Zoals je kan lezen ben ik best wel veel bezig met hoe ik me voel, dingen aan het verklaren en vooral denken aan het ergste en het meest negatieve. Best wel zonde van de tijd want je schiet er niets mee op, voor mij het meest lastige onderdeel van kanker hebben : Onzekerheid over wat je voelt in je lichaam en de altijd aanwezige angst, zelfs als je weet als je niet meer beter wordt.

Naast piekeren over de scan vanmiddag wel leuke afleiding gehad. Op bezoek bij een neefje van JW die vlakbij woont en vanavond nog wat sint-kadootjes aan de deur die we straks lekker gaan opdrinken. ( NEE niet alles hoor! )

----
English:
A typical sunday today. On a sunday night one thinks of the coming week and this week will be really tensive one with the coming scan on friday. I think of the scan and evaluate how I feel, but I can not say what kind of feeling I have for the coming friday. I can handle the chemo untill now and that gives a good feeling. Obviously it does not tell me anything wether the chemo will have effect or not. I have headaches so now and then, especially around my nose and I have had these headaches before. I looks like I have problems around my nose and eyes, I suffer a lot from a "dripnose". These symptoms can be caused by chemo, I have read.

As you can read I am pretty occupied evaluating how I feel, trying to find explanations for symptoms and thinking of the most negative causes. Pretty waste of my time because it does not bring you in inch further. This is the most difficult part of suffering from cancer: Uncertainty about what you feel and the always present fear, even with the knowledge that I will not survive.

Besides worrying about the scan we had some nice disctractios today. We visited a cousin of JW who lives nearby and we got some Sinterklaas present. We are planning to consume the presents tonight.(no, not all of it).

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Ja, de Sint is weer het land uit.
Ook weer goed voor de kleintjes denk ik, komen ze ook weer in rustiger vaarwater.
Ja, het is spannend zo'n scan waar weer zoveel van afhangt. Zo bepalend voor de dag van morgen.
Zoek gezellige afleiding, lieverd dan is het zo vrijdag.
Sterkte deze dagen en voor vandaag al een mooie maandag.

Anoniem zei

Zou dat gepieker ook niet te maken hebben omdat 2010 weer op zijn einde loopt. Ik heb er ook last van. Piekeren???? daar helpen we niemand mee en onszelf het allerminst.
De kop maar weer in het zand steken?

Ik wens je een fijne week en hopelijk breekt het zonnetje vaak door.

Groetjes Monique