maandag 27 december 2010

Bloed klaar voor vertrek | Blood ready for departure

Net gebeld door de VU en mijn bloedwaardes waren acceptabel genoeg om een paar dagen op vakantie te gaan. Alle waardes waren wel gezakt, maar dat ligt in de verwachting. Ik moet goed oppassen dat ik aan de bel trek als ik tekenen van een infectie, zoals koorts, heb. Nu vroeg ik de arts hoe ik koorts herken als ik ook dexamethason slik, zij het in hele kleine hoeveelheden. Ze adviseerde met de dexamethason te stoppen na de vakantie. Ik weet niet of me dat gaat lukken, ik merk wel ontwenningsverschijnselen als ik helemaal wil stoppen. Nu neem ik 0,75 mg om de dag. Ik heb het er met de arts over gehad dat ik na mijn vakantie het met haar ga hebben over een MRI.

Ik mag dus weg, mits ik goed oplet, maar mijn arts had gehoord van dokter P dat ik een verstandig meisje was. Ha ha dat vond ik wel grappig om te horen, in het ziekenhuis ben ik inderdaad wel verstandig ;-)

Ik hoop dat het goed gaat allemaal, HJ en F weten zo artsen te vinden in Zwitserland en aan een antibioticum voor een infectie is zo te komen. Ik zal zeker rustig aan doen en vooral genieten, want dat vonden ze in de VU ook belangrijk voor me. Normaal gesproken word ik wel eens allergisch van de opmerking: 'geniet he', maar nu kon ik het wel hebben.

We vertrekken woensdag voor een klein weekje, ik wil eigenlijk dinsdag de 4e wel weer thuis zijn, ook omdat we donderdag alweer richting Amsterdam moeten.

Vanavond heb ik een rustig avondje, JW is aan het gamen met vrienden en ik ga zeer op tijd naar bed en daar lekker tv kijken denk ik.
--------------
The VUMC just called to tell me that my bloodvalues were good enough to go on a short trip for a few days. All vallues have dropped, which is expected. I have to pay attention to call the VUMC at the first sight of an infection like a fever. I asked the doctor how I could recognize a fever considering I also take Dexamethason, small doses that is. She advised me to stop with Dexamethason after my trip (so I did not get an answer). I am not sure if I can manage without. I take 0,75 grams every other day. I also discussed an possible MRI after my return to the Netherlands.

Bottomline, I can go provided I pay attention. My doctor was told by my regular doctor P he though I was a smart girl. I had to laugh when she told me that, in the hospital people my indeed think I am wise ;-)

I hope everything goes well, HJ en F probably know where to find a doctor in Switzerland and to get to antibiotics when needed. I certainly will take it easy and try to enjouy myself as much as possible, because that is what they say in the VUMC as well. Normally I get allergic so now and then for the word "Enjoy", but now I could take it.

We leave wednesday for a short week, actually I want to be back tuesday 4th of january, even more because we have to leave for Amsterdam that thursday

Today I have a quiet evening, JW is gaming with some friends and go in bed extremely early and watch TV I think.

4 opmerkingen:

Jeanet zei

Whoohoo, wat een heerlijk vooruitzicht! Geniet ervan!

Anoniem zei

Wat fijn voor jullie dat Zwitserland door kan gaan.

Stel dat er onzekerheden op het gebied van de ziekte zijn dan lijkt mij de communicatie tussen de artsen niet zo moelijk toch?

Ik ben 4 weken van de dexamethason af, heerlijk. Van de bijwerkingen ben ik nog niet helemaal af.

Ik ga denk ik ook weer in bed TV kijken

Groeten Monique

Marjolijn zei

Geweldig meis, lekker een weekje er tussen uit.
Een hele goede reis en fijne jaarwisseling daar en ja toch.... vooral genieten daar hé..!!
Voor vandaag nog wat rust nemen en koffertje pakken en dan heerlijk op pad.

Esther zei

Veel plezier Carinolientje en tot volgend jaar