zondag 12 december 2010

Hart | Heart

Vandaag lang geslapen. Ik kon vannacht niet in slaap komen omdat ik last kreeg van hartkloppingen. Uit bed gegaan en samen met JW opgezocht wat dat nou weer betekent en of het gevaarlijk is. Het schijnt niet gevaarlijk te zijn zeker niet als het ook met een paar uur weer verdwijnt. Het kan een bijwerking van dexamethason zijn, dat slik ik nu nog om de dag, 0,75 mg. Ook kan het van de chemo of misschien heb ik me te druk gemaakt. Het rottige is dat je zo schrikt dat je je heel erg gaat concentreren op je hartslag waardoor je gespannen wordt en volgens mij nog meer hartkloppingen krijgt. Toen maar een pam genomen en vanaf vanmorgen nergens meer last van, alleen een beetje moe en duf.

Vandaag een beetje kerstdingen in de kamer gezet en wat versiersels voor de boom van zolder gehaald. Morgen halen we een boom uit Exloo. Deze week me maar niet te druk maken en zo goed mogelijk de chemo in gaan vrijdag. Ik hoop dat het net zo mee gaat vallen als de eerste twee zo vlak voor de kerst.

------------
English:
I slept long today. I could not fall a sleep because I had palpitations. We went out of bed and together with JW we looked information about palpitations and wethere it is dangerous or not. What we found did not indicate immediate danger, especially if things are back to normal within a few hours. It can be an side effect of dexamethason, I take 0,75 mg dexa every other day. I can also be caused by the chemo or maybe I did just to much yesterday. The problem is that I was so scared that I focussed on my heart all the time making me extra tensed which does not help against palpitations. So I took a oxazepam and did not have any heart related problems this morning. Just tired and dizzy.

Today we put some christmas stuff in the livingroom and took decorations from the attic. Tomorrow we will have an christmas tree from Exloo. This week I better not do to much and be ready for the next chemo friday. I hope I can deal with the third as good as I did the last two.

3 opmerkingen:

Esther zei

Ik vind dat je er heel goed door heen rolt.....je voelt je goed, de chemo slaat aan en nu weet je waarvoor je het doet.
Mijn ervaring bij de beide chemokuren is, dat de 1e het zwaarst is wb ziek zijn. De 4e is zwaar ivm energie. Je bent dan niet vooruit te branden, maar ach....ook dat gaat weer over.
Ik hoop voor je dat het met de kerstdagen goed gaat.

Marjolijn zei

Zo is het meis, zet 'm op...!!
Tot nu toe rol je er goed door heen.
Op naar een gezellige kerst.

Anoniem zei

Ik heb zoiets van...ik voel altijd wel wat!

Een fijne kerst wens ik jullie met alleen maar lusten en geen lasten.

Zoek een mooie Exloose boom uit en je bent zomaar in kerstemming.

Groeten Monique