woensdag 8 september 2010

Dag 11. Barcelona again

Zo alweer een dag voorbij. Ik ben inmiddels gestopt met de dexa en ik merk het volgens mij een heel klein beetje. Ik merk ten eerste dat ik veel beter slaap, vanmorgen doorgeslapen tot 10:30..nou dat is echt lang voor mij maar wel heerlijk. Verder merk ik dat ik echt op gang moet komen, na het ontbijt krijg ik weer energie, net alsof eten mij dan echt op gang moet helpen om energie te krijgen , maar ook om de misselijkheid een beetje te dempen.
Vanmorgen was ik alleen wat misselijk bij het opstaan na het ontbijt ging het goed en de rest van de dag ook. 

Vandaag was het weer hier een beetje wisselend. Zon, maar ook regenbuien. We hebben dus behoorlijk uitgeslapen en daarna ontbeten. Naja meer een soort van brunch eigenlijk. In de loop van de middag zijn we naar Barcelona gegaan met de trein, daar doe je ongeveer 40 minuten over. We hebben de Arc du triomf bezocht  en de Sagrada familia .  Bij de Sagrada Familia zijn we even bij een MC-donalds gaan zitten en toen waren we getuige van een heuse (bijna) beroving. Het is hier echt oppassen geblazen met zakkenrollers en mensen die je proberen geld af te troggelen. Een man op het terras had een fotocamera naast zich liggen ( niet slim ) op de grond. Een man die wij van erg dichtbij konden zien vroeg de man met de camera de weg naar het station en ik en JW vonden het al vreemd (detectives als wij zijn :-) )  dat de man de weg vroeg. Ten eerste omdat hij het veel beter aan mensen meer bij hem in de buurt kon vragen en omdat hij er gewoon zo ontzettend uitzag als een ' local' . Ok vooroordeel hij zag er ook nogal luguber en onnozel uit. JW zei nog: ' Nou die heeft het buskruit ook niet uitgevonden' . Terwijl de man de weg uitlegde probeerde een ' vriendje' van de man die de weg vroeg de camera te pakken. Jw zag het gebeuren maar had even tijd nodig om zich te realiseren wat er gebeurde. Hij stond wel op en liep naar de dief, maar pas toen een andere vrouw begon te schreeuwen leek het of hij wakker werd en liep hij naar de dief al wijzend naar het andere publiek dat dat de dief was. Inmiddels had de bewuste man de camera al in de hand en na het geschreeuw en nadat de omstanders en JW op hem afliepen zette hij de camera midden op de stoep neer. Mm heel verhaal van gemaakt, maar het maakt gewoon best wel indruk en je ziet gewoon hoe ontzettend gemeen en vuil mensen kunnen zijn. Maar niet te lang bij stil staan, vooral goed op je spullen passen. 

B en F vrienden van ons uit Groningen die deze week in Barcelona zitten hebben we weer ontmoet bij het ' diner' . We hebben heerlijk gegeten , wederom tapas, maar dat hoort ook als je in Spanje bent. Tijdens het eten kregen we een lekkere onweersbui, maar we zaten net droog genoeg.

Morgen wordt weer een strand-dagje denk ik en daarna zien we wel even wat we gaan doen. In Barcelona is nog genoeg te zien, maar misschien gaan we ook wel verder. 

De foto's zijn van vandaag in Barcelona bij de Arc de triomf en de Sagrada familia..

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, you look great! Sounds like your trip is going well. I envy that you can wear shorts and a bikini! Tarceva has made the skin all over my body (and scalp) a nightmare---I may never be able to show my skin again (covered with dark spots like a leopard).

I hope this trip is bringing you back to life!

Fair winds and following seas,
Jasmin

Anoniem zei

Wat fijn voor je dat de dexa afgebouwd is. Jou bedonderen ze niet want nog even en je bent weer zoveel mogelijk de oude. Bah…ik vind het ook eng om die oplichting op afstand te zien. Zodra ik het las zag ik het al voor mij. Caroline je kunt het allemaal mooi beschrijven.

Geniet vooral door van alles wat jullie daarzo aan het ondernemen zijn. Hier in dit land mis je helemaal niks.

Groetjes Monique

Marjolijn zei

Ja, oppassen is het altijd hé, zakkenrollers zijn overal en altijd aktief.
Lekker genieten meis, maar dat doe je..!! Mooie foto's.
Fijne dag vandaag weer.

je zus zei

Hi,

Fijn dat jullie het samen leuk hebben.
Alleen duurt de vakantie wel te lang voor ons hier.
Anne-Sophie vraagt steeds wanneer ze weer bij tante Kaka en Ome Toppie mag slapen.
En deze keer mag Pepijn van haar ook niet ontbreken!
Dus geniet daar nog maar even van de rust, want zodra jullie weer thuis zijn, zit er een oppasweekend aan te komen!!!!
Tenminste dat heb ik als moeder beloofd.
En wat je beloofd moet je ook nakomen dus bij deze.

Dikke kus en ik mis jullie ontzettend.

By the way; komt een vrouw bij de dokter gekeken, viel me reuze mee.....