dinsdag 7 september 2010

Blog dag 10, Barcelona

We zitten op een camping vlabij Barcelona. We zijn ook al in Barcelona geweest en hebben met vrienden lekker Tapas gegeten. Terug in het kust treintje werd ik wel heel moe dus ik ga nu lekker slapen. Ik zal morgen een wat uitgebreider verslag doen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Kusttreintje? weet je nog dat wij daar samen ook in gezeten hebben? Toen vielen we aldoor in slaap, waardoor we 2x hetzelfde traject hebben afgelegd...haha. We waren zo moe van het lachen en nachtbraken;) Al die woordgrapjes van jou toen!
Heel veel liefs en geniet lekker van de vakantie!!!
Marije

Anoniem zei

Hey Carolientje,

Zit ik net op de blog van Karin te zeggen dat jij moet genieten van de Middellandse Zee (of waar je dan ook bent)
1 ding weet ik zeker: Barcelona ligt niet aan de Middellandse Zee hahahahahahaa
Veel plezier en geniet van je vakantie ;)
XXX Es

Anoniem zei

Volgens mij ligt Barcelona toch echt wel aan de Middellandse zee. Geniet ze nog, aan welke zee jullie dan ook zijn.

Loekie zei

Hoi,
Ben net vandaag terug gekomen van een weekje Barcelona. Ook toevallig. Prachtige stad. Ik ga er elk jaar een week heen voor de combinatie kunst en cultuur en strand.
Geniet ze.
gr.
Loekie

Loekie zei

En nog even een reactie op Esther. Het is echt de Middellandse Zee!
gr.
Loekie

Anoniem zei

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunidad Autónoma) Catalonië, en ook van de provincie Barcelona en een van de belangrijkste culturele centra van Europa. De stad had in 2008 een inwonertal van 1.615.908 en een oppervlakte van 101,4 km². In de metropool Barcelona, oftewel de stad zelf en haar voorsteden, wonen 4.856.579 mensen. In Spanje heeft alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.

Door de inwoners wordt de stad ook wel "Barna" genoemd, niet te verwarren met "Barça", dat alleen voor voetbalclub FC Barcelona gebruikt wordt. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, in het noorden grenzend aan de Costa Brava, in het zuiden aan de Costa del Garraf.