zaterdag 19 juni 2010

voor de verandering

Geschreven door JW

We rijden met een flinke snelheid door de Heimat vanuit Hengelo. Caroline rijdt omdat ik een paar lekkere twentse biertjes heb gehad. De radio speelt een paar kewle deuntjes terwijl we langs "Ems Vechte" blazen in de x-trail. De A31 is altijd fijn om af te rijden vind ik. Het geeft een enorm "coming home" gevoel.

Vrijdag. Einde week. Caroline heeft flinke griep gehad maar is verbazingwekkend snel hersteld. Wat is nog meer bijzonder deze week. Ik zou het niet weten. Dat Caroline zo ziek is wordt bijna gewoon. De ongemakken, de pijnen, de medicijnen het went. Zodra caroline zegt ik heb pijn in mijn schouderblad denk ik automatisch"Owja, druk op haar rug, das logsich Tarceva". Dus ik reageer laconiek. Is dat goed? Is dat normaal? Is dat fair? Tuurlijk niet. Waarom reageer ik dan laconiek. Ik heb geen idee.

We cruisen verder.

Afslag Twist Coevoerden
Ik kijk opzij en zie Caroline geconcentreerd rijden. Ze heeft keelpijn. Is het keelpijn van haar griep of is het een voorbode van de kanker. Ik weet het niet. Dus mijn hersenenen negeren het.

Afslag Meppen Nord
Ik denk terug aan onze eerste vakantie. In een gehuurde vw polo station van century naar zuid Frankrijk (Montpeliers) en terug. We hadden een normale besteld maar kregen een station. Feest! We hebben precies 14 dagen op een camping gestaan in een veel te klein tentje. Het enige wat we gedaan hebben is zonnebaden, barbequen en grappen etc.

Afslag Hebeler meer
Geboorte regio van mijn ouders. Het regent inmiddels. Caroline scheurt onverschrokken voort. Mijn oma heb ik niet goed gekend. Ik herinner alleen een gevoel van warmte en vrolijkheid. Over de dood had mijn oma het volgende te zeggen:"Ach ja. Als je zo oud bent als ik vind je het niet erg te sterven dan heb je het allemaal wel gezien."

Afslag Haren
Mijn eerste "zelfstandige" vakantie. En direct in het buitenland. Op de fiets. Vlakbij in Haren stonden M. en ik op een camping in Freren. Daar heb ik het mooiste meisje ontmoet die ik ooit gezien had. Helaas moesten we de volgende dag verder fietsen naar een volgende bestemming. Tot de dag van vandaag ben ik tegelijk verdrietig en opgelucht dat ik niet langer in Freren ben gebleven.

Afslag Lathen.
Nooit van gehoord. Ik lees het blog voor aan Caroline. 

Vesting Bourtange.
Ik moet plassen. Altijd fijn plassen in een vesting gebied.


Afslag Bunde
Richting Nederland. Nieuweschans. Fontana. Daar zijn we heel wat stress kwijt geraakt. Bovendien hebben we daar geleerd at wanneer je een ontstoken gezicht hebt wat enigsinds is opgezet van Tarceva het niet verstandig is om in een zoutbad te gaan.

Winschoten
Ik ben bijna te moe om wakker te blijven. Ik moet wel wakker blijven want Caroline moet nog veilig naar huis sturen.

Euroborg
Ah. AM is nog wakker en op MSN. Hij praat ons de laatste meters door naar huis. Ik moet ineens denken aan een liedje van dokter anders P. Over een arreslee en een tocht door een sneeuwvlakte in Rusland.

Thuis
Het is in iedergeval weekend en morgen dus het nederlands elftal weer in actie. We gaan kijken bij de zus van JW. Eens kijken of mijn neefje en nichtje R en N de diepere betekenis van Oranje snappen.

Weltrusten.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Lieve luitjes,
Wat een mooi schrijven van JW.
Pas op met de bruggetjes in Bourtagne..!!
Bijna thuis en hoop dat jullie nu lekker uitgeslapen hebben.
Zo kun je gerust beginnen aan een lekker weekend.
Fijn dat je zo goed opknapt Caroline, nu het laatste beetje nog. En dat de keelpijn helemaal verdwijnt.
Vanmiddag maar genieten van de voetbal.
Veel plezier en have fun..!!

Liefs Marjolijn.

Anoniem zei

De slaap inmiddels misschien wel uit.

Ja mooi om eens een schrijven van de andere kant te lezen.

Een fijn en bovenal een zo gezond mogelijk (oranje) weekend gewenst.

groetjes Monique.