woensdag 23 juni 2010

Huisarts

Vanmorgen weer naar het Behouden Huijs geweest en de aandachtstraining ging best goed. Ik merkte dat ik me kon ontspannen, maar het kan ook te maken hebben met het feit dat ik nogal moe was. Gisteren kon ik niet in slaap komen, de dag was best wel raar en leuk tegelijk en spookte nog een beetje na . Ik was ook wel verdrietig dat ik afscheid moest nemen van mijn werkende leven en maakte me druk om mijn ziek zijn en ging liggen malen.
Vanmiddag had ik ook nog een afspraak bij de huisarts midden op de middag en ik voelde me voor die tijd echt niet fijn. Het huilen stond me nader dan het lachen omdat ik zo geen zin had in artsen weer en het liefst lekker mijn eigen ding wilde doen. Natuurlijk ik heb de beslissing en de afspraak zelf gemaakt en ik was ook blij dat ik terecht kon.

JW is even mee geweest en de hoofdreden dat ik de huisarts wilde spreken was de vraag of ik bang moest zijn voor uitzaaiingen in mijn hoofd als ik soms ineens een rare vlek zie die 10 minuten in mijn gezichtsveld blijft en dan langzaam wegtrekt met een soort troebel onder water beeld. Het gebeurt me niet elke dag en duurt ook niet lang, maar ik maakte me toch zorgen en vond dat ik eerst maar eens de huisarts moest vragen wat het nog meer kon zijn dan meteen naar de VU te rijden. Volgens mijn arts passen mijn klachten , zeker niet omdat ze niet constant en kortdurend zijn, niet bij uitzaaiingen. Me verzekeren dat ze er niet zijn kon hij ook niet, maar dat kan hij ook niet als ik geen klachten heb. Hij dacht dat het kan liggen aan de zware medicijnen die ik gebruik dan kan je soms oogklachten krijgen en ook het feit dat mijn ogen er rood en geïrriteerd uitzien. Ook heb ik verteld dat ik vaak een soort van bijholte klachten heb bij mijn neus. Die heb ik al mee dan een half jaar minsten een paar dagen in de maand en dat kan ook van de geïrriteerde slijmvliezen van de medicatie komen. Hij heeft even in mijn neus gekeken en dat zag er erg rood en geïrriteerd uit.
Ik heb nu een neusspray en ook nog hele ' sterke' zonnebrand gekregen ..

Laten we hopen dat de klachten inderdaad daar van komen, ik moet er ook maar op vertrouwen anders dan heb ik nu al geen leven meer.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Ja meis, soms zijn er van die dagen dat emoties hoogtij vieren.
Het is ook allemaal niet mis.
Afscheid nemen van je werk, je niet helemaal fit voelen, zorgen maken.
Maar je doet het goed hoor, petje af..!!
Fijne dag vandaag.

Anoniem zei

Ik heb ook de neiging om bij klachten te denken aan…het zal toch niet?????? We weten wel dat de dokters niemand garanties kunnen geven maar we hadden ze zo graag gehad. Het is niet anders helaas.

Morgen smeren maar met het sterke zonnebrandmiddel en dan lekker buiten in de tuin zitten tenminste…dat mogen we toch hopen niet?

Alvast fijne dagen gewenst.


Monique