zaterdag 19 juni 2010

Nr 2 ook gewonnen

De voetbalwedstrijd NL-Japan gekeken en ook al ging het niet makkelijk we hebben toch maar mooi weer gewonnen.
Ik voel me gelukkig weer wat beter, nog wel moe maar dat is ook wel eigen schuld. Te snel weer van de bank.

De komende week wordt redelijk intensief. Een afspraak bij het UWV aankomende dinsdag en dan 's-avonds het afscheidsetentje van mijn werk. Einde van de week ben ik jarig, en er staat weer een voetbalwedstrijd op het programma..
Leuke dingen maar er zitten wel zware dingen bij.
Het afscheid van mijn werk; ik vind het leuk om collega's te zien, lekker met ze te eten en te praten maar echt afscheid nemen van iets waar je zo vol energie aan begon is moeilijk. Het was mijn eerste echt officiële full-time baan, een leuke eerste baan en de reden dat ik afscheid neem is helaas niet omdat ik een vervolgstap in mijn carrière zet.

Het gesprek met de bedrijfsarts, uitleggen dat ik puur fysiek nu nog best kan werken maar het psychisch niet trek..vertellen dat je ongeneeslijk ziek bent en alle tijd die je nog gegeven is niet met werk kan combineren. Natuurlijk krijg je de WIA niet zomaar , moet je aangeven wat er met je aan de hand is, maar ik vind het nog altijd lastig om uit te leggen wat ik heb en zeker dat het verloop van mijn ziekte nou niet bepaald een goede afloop is.

Na de komende week ben ik wel weer een jaartje ouder en ik ben wel erg blij dat ik die leeftijd heb bereikt. Ik ben blij dat ik me ondanks kanker die actief is nog steeds zo goed voel en hoop me nog zo lang mogelijk zo te voelen. Inmiddels krijg ik wel een klein beetje het idee dat ik mijn ritme vind in het leven met ongeneeslijk ziek zijn en dat ik me daarin steeds vaker rustig en niet meer schuldig of onrustig over voel.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik leef de komende week extra met je mee. Gelukkig heb je de komende week ook nog de leuke dingen die voor de nodige afleiding kunnen zorgen.

Even extra aan de sinaasappels en/of bessensap(jenever) en je bent weer fitter misschien

Groetjes Monique

Marjolijn zei

Ja meis, door naar de volgende ronde. Het was niet sprankelend, maar winnen telt...!!

Afscheid nemen van je werk, gesprek met UWV, zijn zeker niet de makkelijkste dingen die je moet doen. Sterkte, veel suc6 en ik denk aan je.

Maar daarna je 31 verjaardag vieren aan het einde van de week. Dat mag je ook mooi doen.
En dat is het allermooiste van deze week.
Echt van genieten meis, dat mag...!!!

Liefs Marjolijn.

Anoniem zei

Ja, moeilijk he? dat afscheid nemen? aar wees blij dat het op zo'n nette manier gaat. Dat gebeurt tegenwoordig niet meer zo vaak. Moet je nu precies vertellen aan de bedrijfsarts wat je mankeert....pfffft alsof de naam van de ziekte al niet genoeg zegt
JW dat laconieke van jou, dat is gewoon mannelijk. Die vent van mij reageert precies zo. En waren de Twentsche pilsjes lekker?
XXX Es