vrijdag 7 november 2008

VU III

En weer een dagje VU achter de rug. Gelukkig geen ernstige zaken. Ik vermoedde zelf dat ik leed aan het let op: 'Vena Cava Superior Syndroom'. Omdat mijn gezicht vooral 's-ochtends zo opgezet was dacht ik dat mijn halsslagader(s) was ingeduwd. Ik had hier al wat over gelezen op een forum over Kuka..
Ook Postmus vroeg meteen of ik een dikke hals had toen ik hem deze week aan de telefoon had en wilde dat ik langs zou komen om het te bekijken.

Gelukkig kon Postmus het 'Vena bla bla bla syndroom' snel uitsluiten omdat hij mijn aders links en rechts in de nek gevoeld heeft (geen stuwing). Als ik mijn armen naar beneden hield werden mijn aders dikker, tilde ik ze weer omhoog dan werden mijn aders weer ' dunner' . Alles loopt nog goed door, aldus Postmus..

Ik heb geleerd dat teveel dokteren op internet behoorlijk wat stress op kan leveren, maar aan de andere kant was het wel zo geweest dan was ik er wel op tijd bij geweest (wijze woorden he).

Er is ook een andere arts naar mijn huid komen kijken, zij ziet veel mensen die de medicijnen gebruiken die ik ook gebruik. Ze vond mijn uitslag best heftig en ik heb nu antibiotica gekregen.

Terwijl ik met dr van Wjjk (de ' huidarts' ) praatte heeft JW nog even met Postmus gepraat. Hij onderstreepte dat het behouden Huis in Haren,waar ik voor psychosociale ondersteuning naartoe ga, aan te bevelen is. Het is opgezet door een chirurg uit het VU en een prof vna het UMCG die zelf kanker hebben gehad en er helaas ook aan zijn overleden.
Ook gaf Postmus nog eens aan dat deze 'ellende' eigenlijk helemaal niet mag op mijn leeftijd.
Tja ..het wordt er niet anders van...

Ik voel me in ieder geval erg prettig in het VU en ben weer even opgelucht. Zondag ga ik met mijn ouders en zusje een paar dagen naar zee. Hopelijk geen rare fratsen meer en daar lekker van genieten!

2 opmerkingen:

je zus zei

Hi Karin,
Wat een opluchting zal dat zijn dat je te horen krijgt dat het niet dat syndroom is. Het internet stelt je meestal niet gerust maar het kan soms wel wat antwoorden opleveren. Zelf kijk ik ook wel eens naar die symptomen (wat ik dan hoor) maar daar word ik meestal niet vrolijk van. Alvast een fijn weekend met je ouders, Martine en Anne-Sophie.
Gr. PP

Marjet zei

Veel plezier aan zee! Hoop dat je er ook echt even van kunt genieten!

Liefs Marjet