woensdag 31 augustus 2011

Ding Dong

Vanmorgen werd ik al op tijd gebeld door de researchverpleegkundige van het VU. Ze heeft mij even uitgelegd hoe ik mijn medicijnen het beste in kan nemen, wat bijwerkingen zijn en ze heeft vervolgafspraken met me besproken. De darmklachten zijn veel voorkomende klachten bij het gebruik van het medicijn. Meestal als je het wat langer gebruikt, bij mij is het vrij snel, maar waarschijnlijk komt dat ook omdat ik al geruime tijd tarceva heb gebruikt. Ik had zelf juist gedacht dat ik dan wel wat gewend zou zijn en de medicatie minder heftig zou aankomen, maar blijkbaar niet. Ik kan morgen imodium ophalen bij de apotheek omdat ik niet teveel voedingsstoffen moet verliezen. De huiduitslag kon nog wel komen, maar niet iedereen hoeft er last van te krijgen.
De krampen in mijn hand van gisteren kon ze niet direct aan de medicijnen toeschrijven. Natuulijk ook lastig om te 'bewijzen'. Ik kijk het nog even aan, vandaag ging het goed, mochten er weer rare dingen gebeuren dan neem ik direct contact met mijn arts op.
Over twee weken krijg ik een controle , hoe gaat het met de bijwerkingen, hoe zijn de bloedwaarden ed. Nog een paar weken later wordt er een scan gemaakt. Dan wordt duidelijk of de medicijnen doen wat ze moeten doen.

Het was prettig om de researchverpleegkundige even gesproken te hebben. Ik vind haar altijd erg duidelijk en vooral erg behulpzaam. Ik heb ook veel aan haar tips gehad bij de bijwerkingen van de tarceva.

Vannacht heb ik in ieder geval goed doorgeslapen. Na het ontbijt was het wel weer even rennen naar het toilet, maar de rest van de dag alles binnengehouden.

Overdag waren mijn ouders er. Met mijn moeder even wat klusjes in huis gedaan en JW heeft een deurbel gemaakt bij de achterdeur ( DING DONG ;-) .

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fijn dat je weer wat duidelijkheid hebt gekregen.
Dat is zo belangrijk..!!

Leuk een dingdong bel.
Succes vandaag weer meis.

HansDeZwans zei

Ongeveer 8 maanden geleden heb ik een longo-operatie laten ondergaan, dus ik weet wat je bedoelt met rennen naar het toilet. In het begin was het bij mij meestal te laat. :-)