maandag 8 augustus 2011

T790M

Vanmiddag heb ik bericht gekregen van het VU. De uitslag van de punctie is bekend en ik heb een zogenaamde T790M mutatie. Dit is een mutatie die vaak optreedt bij mensen met een EGFR-mutatie, die eerst goed reageren op erlotinib ( tarceva ) en op een gegeven moment resistent worden voor dit middel. Deze T790M mutatie is hiervoor verantwoordelijk. Als ik het goed heb begrepen zorgt de tweede mutatie ervoor dat erlotinib niet meer goed kan binden aan het doeleiwit ( EGFR). Er is een medicijn die ondanks de T790M mutatie, toch nog aan het EGFR kan binden.


Ik denk dat ik dit middel ga krijgen en ik weet bijna zeker dat het 'afatinib' heet. Mijn arts heeft het hier wel eens over gehad met mij. Ik heb gemaild en gevraagd welk middel het precies is.

Verder vraag ik me af of ik ook nog een ander middel ga krijgen (cetuximab) ik ken mensen die nadat ze goed reageerden op tarceva en resistent werden, dit middel hebben gekregen, in combinatie met afatinib. Volgens mij is dit wel in trialverband en ik weet niet of ik daar aan mee kan doen en nog belangrijker of het ├╝berhaupt wel zinvol voor mij is.

Kortom nog best wat vragen, maar ik kan altijd mailen en dat heb ik dus ook gedaan.
Ik weet dus nog steeds niet precies hoe en wat en wanneer er gestart wordt, maar er wordt wel weer actie ondernomen.


5 opmerkingen:

Jose Annes zei

Succes meis.
Laten we maar weer heel hard voor je duimen!

Marjolijn zei

Niets doen is geen optie.
Succes meis, ga er voor...!!
Fijne dag vandaag.

Joyce Voigt zei

You go girl!! Je weet nu gelukkig al wat meer waar je aan toe bent! Dikke knuffel!!

Anoniem zei

Zinvol daar moet je niet over nadenken ik krijg het ook en het is wel in trialverband maar als het werkt wat maakt dat dan uit succes

Loekie zei

Gewoon doen als het kan. Of het dan zinvol is blijkt later wel.