vrijdag 26 augustus 2011

2 potjes

Vanmorgen om 11.15 in het VU. Voor ik de nieuwe medicijnen ontving moest ik eerst een CT-scan van de thorax laten maken. Dit had ik verwacht omdat ze natuurlijk wel moeten weten hoe groot de kanker nu is in de long, om zo te kunnen beoordelen of de nieuwe medicatie aanslaat bij een volgende scan. Ondanks dat ik er wel op rekende is het toch altijd weer spannend een scan. Nou ja echt spannend niet, ik ging er wel vanuit dat het gegroeid zou zijn, je hoopt dat de hoeveelheid meevalt. Het liggen in een scan daar word ik sowieso niet echt vrolijk van. Wel fijn dat het meteen vandaag kon gebeuren.
Na de scan weer in de wachtkamer en ik was vrij vlot weer aan de beurt. De kanker was iets toegenomen, niet zo gek, zoals gezegd verwachtte ik dat al daarom krijg ik ook nieuwe medicijnen.


Ik ga nu beginnen met de nieuwe medicatie. Ik heb twee potjes met pillen meegekregen. Een potje met pillen van 50 MG ( daar moet ik mee starten) en een potje pillen van 40 MG. Mochten de bijwerkingen te erg worden dan moet de dosering omlaag, dan stap ik over naar 40 MG. Ik word gebeld door de researchverpleegkundige over het gebruik van de medicijnen, de bijwerkingen en wat ik moet doen als de bijwerkingen optreden. Ik zie er wel een beetje tegenop moet ik zeggen. Natuurlijk zie ik wel in dat er weer wat gebeuren moet om de kanker nog een beetje te remmen, maar ja die bijwerkingen zijn ook niet niets. Tenminste niet als ik het weer in de mate krijg zoals bij het begin van de erlotinib. Goed we zien het wel, ik heb geen keus.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel erg veel succes met deze nieuwe medicijnen. En alvast een fijn weekend.

Anoniem zei

Heel veel succes met de medicijnen en hopen dat ze aanslaan zonder bijwerkingen.

Jose zei

Heel veel succes met deze medicijnen. Laten we hopen dat de bijwerkingen mee zullen vallen en het geweldig goed zal aanslaan. Ik denk aan je en duim voor goede resultaten.

Marjolijn zei

Succes meis.
Hoop dat ze goed hun werk gaan doen, en jij er weinig last van krijgt.
Fijne dag vandaag.

Esther zei

Heel veel suc6 met deze medicijnen en ik duim voor je dat ze gaan doen wat ze moeten doen zonder al te veel ongemakken :-)
XXX