vrijdag 10 juni 2011

Niet goed

Nou de scan was dus niet goed. In de long zijn de twee tumoren die de vorige keer ook te zien waren beduidend toegenomen. Zo'n 30 procent naar een kant, aangezien je het niet in 3d ziet is de totale groei nog wel meer. Ze zijn nog niet zo groot dat ik er iets van merk, maar er moet wel weer actie worden ondernomen. Ik ben blij dat er nog actie te ondernemen is. Stiekem dacht ik ook wel dat het zo zou zijn, het ging al een tijd goed en daar was ik al heel blij mee.
Ik moet nu volgende week terugkomen om een PET-scan te laten maken. Ze willen kijken of ze op een 'makkkelijke'plek weefsel kunnen weghalen. In de long is het duidelijk dat er wat zit, maar vrij belastend om het daar vandaan te halen. Ze willlen het weefsel testen op een mutatie en aan de hand daarvan kan ik andere medicatie krijgen (afatinib-cetuximab). Ik ken al twee lotgenoten die het ook gebruiken en het heeft weer de typische tarceva bijwerkingen volgens mij. Huiduitslag en ontstekingen. Ik baal echt enorm, maar ben stiekem ook opgelucht. Ik weet weer waar ik aan toe ben en er zijn nog mogelijkheden. Het meest zie ik op tegen bijwerkingen van pukkels etc, daar was ik nou net vanaf. Naja als mijn haar dit keer maar blijft zitten..

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier word ik toch wel verdrietig van hoor Kaatje, had je graag veel langer stabiel gezien. XXX Karinneke

millhill zei

Hè, kloten, het ging zo goed. Inderdaad hopen dat gerichte medicatie weer een periode van stilstand in groei kan bewerkstelligen! Sterkte meid!

Jeanet zei

O, &^%$%^**^^^%#@*&)$!
Ik hoop ook dat de behandeling weer goed zijn werk gaat doen. Bah. Sterkte lieve Karin! En JW.

Esther zei

Ik gaf net al op de hyves aan.....echt KUT zeg...ik hoop de PET-scan zo'n uitslag geeft dat je een goede behandeling kunt krijgen.

Anoniem zei

hoi karin
ik neem ook het afatinib en dat is iedere dag 1pil net als tarceva en cetuximab is een infuus iedere 2weken 3uur in het Vumc met iedere 2weken een ct-scan en bloed en urine en ecg en de bijwerkingen zijn niet erger dan bij tarceva vind ik maar dat is voor iedereen verschillend natuurlijk en bij mij werkt het goed

succes en sterkte
groetjes

Loekie zei

Ook al verwachtte je het stiekum, toch een tegenvaller. Hoop dat ook deze keer de behandeling weer aanslaat en je niet teveel bijwerkingen ervan ondervindt.

Marjolijn zei

He meis toch, ook al verwachtte je het zelf misschien wel.
Toch een tegenvaller, maar gelukkig zijn er nog mogelijkheden.
Die moeten dan nu maar hun werk goed gaan doen...!!!
Zodat je weer snel een stabiele periode krijgt.
Sterkte meis.

Anoniem zei

Ik hoop dat deze medicijnen goed aanslaan en dat je er weinig last van hebt. Sterkte! liefs Rolien en Richard

Anoniem zei

Aanpakken en de kanker moet weer stop gezet worden.
Wat is het toch een bedriegelijke ziekte. Je ziet er zo geweldig uit, gelukkig heb je er nog geen last van.

monique

bert en greetje zei

hoi karin
wat een tegenvaller he,je ziet er zo goed uit op de foto met je lotgenoten. nu maarhopen dat het goed aanslaat ,heel veel sterkte he de komende week en tot gauw
liefs bert en greetje