zaterdag 18 juni 2011

Stress

Drukke hectische dagen zijn het voor me. Veel stress en dat was vrijdag echt wel merkbaar. Meerdere weken achter elkaar ben ik bezig met uitslagen afwachten: echo, CT van de long, PET-scan en nu komende week een MRI. Ik kreeg het echt even te kwaad gisteren. Heel maf, want ik moet natuurlijk blij zijn met een goede PET-scan. Ik had echt niet gedacht dat er elders in mijn lichaam niets te zien zou zijn. (in mijn hoofd zit nog wel kuka, maar de PET-scan kan tumoren daar niet scannen en de spots op de long zitten er natuurlijk ook nog) Ik was wel bang voor leveruitzaaiingen, nieren of bijnieren, maar vooral in mijn lymfesysteem verwachtte ik wel wat verkeerde cellen. Maar niet dus. Ik was daar blij om, maar raakte ook verward; 'waarom nou een MRI '?

Ik was er van overtuigd dat ze op de PET-scan dan wel iets gezien zouden hebben wat tot zorgen over mijn hoofd baarde. Ik wist niet zeker of een PET-scan nou wel of niet je hoofd kon scannen. Na het telefoontje van mijn arts was ik dan ook helemaal niet blij! Ik dacht SHIT een MRI, dat is niet goed! Helemaal gestressed en verontrust was ik en ik baalde dat ik nu weer een scan moet met wachten op resultaten..Het is gewoon zo stressvol.

Gelukkig belde JW nog even voor extra informatie over de MRI en dat stelde me weer wat geruster. Een PET-scan kan het hoofd niet eens scannen. Uiteraard blijf ik nerveus voor de MRI, aan de andere kant is het goed om te weten wat de situatie nu is in mijn hoofd zodat we daarna weten hoe we verder moeten.

3 opmerkingen:

Tonnie zei

Gefeliciteerd met de uitslag van de pet scan. Gelukkig.
Mail je komende dagen. Ben drie weken met vakantie geweest. Vandaag thuis gekomen.
Groetjes.

Marjolijn zei

Ja lieverd, duidelijkheid voor alles, anders blijft het malen en maak je het jezelf ongewild zwaar.
Zet 'm op hé...!!
Fijne zondag.

Esther zei

Iddd pfffffft moeilijk hoor.....eerst een PET-scan met een goede uitslag en toch een MRI, maar ja....ik zou ook voor duidelijkheid kiezen hoor ;)
XXX