maandag 30 maart 2009

Rome dag 3

Dag 3 alweer van Rome en wederom een mooie dag achter de rug. Vanmorgen liepen we al om 08:00 uur richting Vaticaanstad. Er was geen rij, de enige die een probleem veroorzaakte was JW. Die wilde zijn zwitsers zakmes niet afgeven. Iedereen flikkerde zijn mes (er waren meer mensen met een mes) in een container maar JW ging hem "verstoppen" achter een grote zuil, ik dacht "Wat dom". Om 9:00 uur liepen we in de Sint Pieter. Ongelooflijk wat een grote basiliek , enorm indrukwekkend. Nadat we de binnenkant bekeken hebben zijn we met een lift en daarna weet ik hoeveel (veel, en ik deed het niet slecht voor een kuka patientje) trappen naar boven gegaan bovenop de koepel, met een fantastisch uitzicht over Vaticaanstad en Rome. Een ander voordeel behalve het uitzicht is de prijs van een kop koffie op het dak: 80 eurocent. Dus we hebben flink lopen koffie zuipen daar hehe. Bij de uitgang aangekomen ging JW natuurlijk zijn mes zoeken tussen de zuilen. Hij liep dwars door metaaldetectie poortjes (die afgingen) en er kwamen van alle kanten beveiligingsmensen aan. Onze gidsen probeerden in te grijpen en iedereen te kalmeren maar er werd al flink in de wokkietokkies gepraat door de security. Thank god kwam JW triomfantelijk met zijn mes aan lopen (door een ander metaalpoortje) en werd meteen gesommeerd ONMIDDELLIJK naar de uitgang te gaan, dat waren we al van plan en deed hij dus ook, met mes dat wel.

Na het heilge bezoek liepen we terug richting de stad en zijn we naar de Trevifontein geweest. Ontzettend toeristisch. De Sint Pieter is dat ook natuurlijk, maar daar waren we wat vroeger. Ik heb ook maar even een muntje in de Fontein gegooid, het betekent dat je er nog eens weer komt namelijk :) ...

Na alle bezichtingen en indrukken werd het de hoogste tijd voor een lunch. Ditmaal niet aan een groot toeristisch plein. In een achteraf gelegen straatje vonden we een typisch italiaanse trattoria: Gino. We hebben er echt heerlijk gegeten en vooral ook erg veel gelachen. De koffie namen we op een terrasje bij het Pantheon.

Het weer was echt superlekker vandaag. Iets van 21 graden. Aan het einde van de middag was ik redelijk moe, dus lekker buiten in de zon bij het Forum Romanum uitgerust en daarna naar het hotel.

Straks slaan we weer een pastaatje achterover. Morgen is de laatste dag.

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat was weer een dagje genieten, zo te lezen.
Vandaag het laatste dagje.
Nog maar eens genieten, en nog meer.
En dan tot slot.
Goede reis terug, en dan weer een hartelijk welkom thuis.

Ibella zei

Hahaha, wat een belevenissen, maar de baseliek zal prachtig zijn geweest, trouwens heel vaticaanstad is dat natuurlijk. Heerlijk dat daar het weer ook zo mooi is, want wat is er nu geweldiger dan op een terrasje in de zon te zitten. vandaag de laatste dag, ben benieuwd naar het verhaal.Lieve mensen geniet ervan.
Liefs Ibella