dinsdag 17 maart 2009

Concentratie

Joepie het was lekker weer vandaag! Mijn humeur was meteen een stuk beter dan gisteren en ik krijg er ook weer energie van. Ik heb vandaag dan ook redelijk veel gedaan.

Omdat het weer zo lekker was ben ik met de fiets boodschappen gaan doen en met volgestouwde fietstassen weer terug naar huis. Ik had niet de elektrische fiets omdat daar nog geen fietstassen opzitten, maar het fietsen ging prima.

Tussen de middag heb ik wederom lekker geluncht met collega's. Voor de verandering bij Kaap Hoorn gegeten (uhum: ik zag het personeel al denken. ooo daar heb je dat meisje ook weer ; )

Het is heel fijn om contact met collega's te houden. Je blijft toch een beetje betrokken bij je werk en hebt het eens over andere dingen. Ik was van plan om wat werkzaken op te pakken, maar ik merk dat het me erg zwaar valt. Het is moeilijk je te concentreren en door de vakantie en daarbij ook nog eens dat knobbeltje is er nog niet veel van gekomen. Net als je bijna tot rust bent gekomen en even denkt in rustiger vaarwater te zijn beland, is er weer een knobbeltje. Van die stress zijn we weer bekomen maar het is afwachten wat de volgende uitbarsting is. Je leeft op een vulkaan en dat betekent dat ik me (nog) niet helemaal kan ontspannen,laat staan concentreren op belangrijke dingen.

Het concentreren mag dan niet altijd goed gaan, er zijn genoeg dingen die ik natuurlijk nog gewoon kan en waar ik ook van geniet en ontspanning in vind.Ik heb vanavond bijvoorbeeld lekker gekookt voor mijn ouders en zusje met vriend en dochtertje. Ook een beetje meehelpen klussen gaat goed. Ik merk het concentratieprobleem ook bij het lezen van boeken. Zware literatuur is niet echt op te brengen, maar een spannend boek daarentegen werkt prima ter ontspanning. Mijn weblog gebruik ik ook als een ontspanningsmoment, ik kan er mijn ei kwijt en sta zo in contact met ontzettend veel mensen. Als ik toch alles aan het opnoemen ben wat voor mij ontspannend is dan moet ik niet de wandelingen en vakanties met JW vergeten natuurlijk! Ik kom ' mijn tijd' dus echt wel door en als het vaarwater nu (hopelijk) langere tijd rustig blijft komt er vanzelf weer behoefte en ruimte voor zaken waar concentratie voor nodig is ;)

2 opmerkingen:

Ibella zei

Ha Caroline,
Precies, bij mij werkt dat ook helemaal zo. Het mooie weer geeft je nieuwe energie en vele geniet momenten. Fijn dat je ook nog contact hebt met je collega`s, wie weet wat er allemaal nog mogelijk is. Het gevoel dat je op een vulkaan leeft herken ik en ook dat geeft stress. Ga lekker door met genieten en ontspannen, dan komt een goed boek vanzelf ook weer.
Het fijne van een weblog is ook dat iedereen op de hoogte is,dus kunnen de gesprekken over iets anders gaan dan je ziekte, bv leukere dingen. Ik vind dat een enorm pluspunt.
Fijne dag vandaag.
Liefs Ibella

Anoniem zei

Hoi Karinoline,

Wat goed deze verandering. Het heeft voordelen zoals Ibella zegt, maar inderdaad ook nadelen. Je gaat je toch een beetje hechten aan je 'lotties' en dan moet je er af en toe toch aan geloven dat er een afscheid aankomt. Maar ja, het leven is kudt dus we maken er maar het beste van. Toch?
Liefs uit Delft,
Sandra
www.depaarsepanda.nl