woensdag 17 november 2010

Fietsen | Biking

Ik voel me de laatste paar dagen redelijk energiek. Ik merk alleen dat ik veel slaap nodig heb. Soms moet ik mezelf echt uit bed schoppen. Vandaag had ik verder niets gepland en ik kom de dagen best redelijk door.

Vandaag zijn we samen even gaan sporten. Zoals ik al eerder schreef gaat dat bij mij op laag tempo, maar een beetje in beweging is wel goed. Bovendien kan ik altijd lekker even nadenken als ik zit te fietsen en naar muziek luister op mijn ipod.

Ik realiseerde me vandaag hoe mijn leven toch veranderd is. Een paar jaar geleden sportte ik veel. Ik liep hard en deed soms zelf mee met wedstrijden en dat ging best goed. Ik had echt energie voor tien en ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen hoe dat voelt. Ik ben vergeten hoe het voelt om je fit te voelen en hoe het voelt om aan het werk te zijn en aan een toekomst te denken waarbij alles open ligt. Terwijl ik aan het fietsen was met keiharde muziek op en nadacht over dat andere leven merkte ik dat ik steeds harder ging fietsen. Ik fietste eigenlijk een beetje de agressie eruit en dat voelt wel lekker.
Het was ook wel even een kleine drempel voor me om met hoofddoekje te moeten sporten. Het is wel duidelijk dat ik kanker heb nu. Het is wel stom dat je na zoveel meegemaakt te hebben je daar nog druk om maakt. Mijn haar begint wel weer te groeien, het wordt zo zwart als de sokken van Sanchez del Castillo volgens mij, maar ik denk dat het er binnenkort allemaal weer afvalt, volgens de 'bijwerkingenlijst'van mijn chemokuur gebeurt dat na ongeveer twee weken, dat is dus eind deze week...

-----------
English:
I feel pretty energetic the last couple of days. I only notice I need a lot of sleep. Sometimes I have to kick myself out of bed. I had no plans today and that worked pretty good actually.

Today we went sporting together again. As I wrote earlier, I sport at low intensity, but even a little excercise is good for me. Besides it is good, it gives met time to think when biking and listening to music on my ipod.

Today I realized how much my life has changed. A few years ago I did sport a lot. I used to run a lot, I even joined competitions and I did pretty well. I had the energy of ten and now I can not remember how that feels. I forgot how it felt to feel fit and how it feels to work and think abaout the future with all options open. When I was biking today with the music playing loud and I was thinking of the other live I noticed I increased the pace. Actually I was biking my aggression out of my system and that felt ok.

To sport with a scarf on my head was a small obstacle I had to take. It is pretty obvious I am suffering from cancer now. Still I think it is kind of stupid to worry about these thing after what I have been through. My hair starts to grow again, I think it is as black black as the socks from Sanchez del Castillo but I think it will fall of soon. According to the list with side effects of my chemo the falling of the hair will start after about two weeks. Which is the end of this week.

3 opmerkingen:

Marjolijn zei

Ja meis, soms komen er grote onveranderbare wendingen in een mensenleven. En daar moet je mee leren dealen. Goedschiks of kwaadschiks maar het moet.
En dan is het even heel fijn als je lekker hard kunt fietsen op een biking.
Dat geeft weer lucht.
Je doet het goed hoor en een dikke pluim van mij.
Dikke kus en een fijne donderdag.

Esther zei

Pffffffft ik kijk niet elke dag hoor ;), dus ik heb je die dag niet gemist hahahahhaha, maar ben nu weer helemaal bijgelezen. Ik vind dat je nog best wat energie hebt hoor.....40 minuten fietsen pffffffffft
Op de WII kun je ook sporten hoor. Ik had ergens gehoord als je elke dag op de WII sport dat je je dagelijkse beweging hebt gehad....al gedacht dat het meer moest zijn. Ik gebruik vaak de WII Fitplus. Niet om af te vallen, maar om de spieren weer sterk te krijgen.
De primperan gebruikte ik alleen in de 1e week na de chemo.
Suc6 morgen

Anoniem zei

Tjonge zeg, haha ik geloof dat Esther ons allemaal aan de wii wil hebben.
Maar ik vind het heel knap dat je naar de sportschool gaat,en even je agressie er uit is zeker goed.
Ik herken wel wat je schrijft,energie hebben,ik weet ook niet meer hoe het voelt. Eigenlijk raar.
En ja,je haar dat is ook gewoon balen,tuurlijk weet je verstandelijk dat het niet het ergste is, maar het voelt gewoon wel als erg.Ik ben nog nooit kaal geweest,maar zou het wel worden en zat er dicht bij,ik heb toch wel wat traantjes gelaten.Dus ik begrijp je heel goed!

Nog een fijne dag!
En ik hoop dat je je redelijk blijft voelen.
xx Hendrike