donderdag 4 november 2010

Rare dag maar wel gezellig

Zo even tijd om te bloggen..een beetje een rare dag. We waren om 11:00 uur in de VU en na een haf uur wachten had ik mijn opname gesprek met een verpleegster, er werd wat bloed afgenomen en toen gebeurde er eigenlijk verder niet zo veel. In de middag nog een gesprek met de zaalarts en in de avond met een verpleegster de chemo besproken. Morgen gaat het allemaal gebeuren. Zo rond 10.00 uur start de kuur waarbij ze heel goed in de gaten houden of ik een allergische reactie krijg. De chemo moet heel langzaam inlopen de eerste keer, als alles morgen goed gaat zal het de keren erna sneller kunnen.
Dus nog niet veel medische informatie, maar wel andere leuke dingen.

Vanmiddag bezoek gehad van een lotgenootje die ook longkanker heeft en net zo oud is als ik en ook dezelfde studie heeft gedaan. Zij moest ook in het ziekenhuis zijn ( niet de VU) en kwam omdat ze ook in Amsterdam was mij even opzoeken. Heel leuk om haar eens in het echt te zien. Ze vertelde ook nog een verhaal dat er misschien nog een jonge vrouw met longkanker zou zijn die ook Gezondheidswetenschappen heeft gedaan. Best een raar idee. Ik weet het niet zeker nog maar het intrigeert me wel.

Verder zijn er nog twee vriendinnen op bezoek geweest en dat was heel gezellig. Ik heb echt gelachen en het was ook fijn om de tijd een beetje door te komen.

JW zit nu in het gasthuis, vlakbij waar ik lig en hij heeft een eigen kamer. Het is wel even gek om allebei apart te slapen, de ziekenhuissfeer, de spanning voor morgen het is wel weer echt bezig met ziek zijn, maar ook bezig met de aanval. Ik hop dat ik zo kan slapen want ik zit nu even op 20 mg dexa...

-----------

So finaly time for a blog. A bit of a strange day today. We were at the VUMC at 11:00 AM and after half an hour I got my intake talk with a nurse. She took blood from me and that was about it. In the afternoon I talked with the ward doctor and in the evening with a nurse about the chemo again. Tomorrow it is all going to happen. I will start the chemo around 10:00 AM, they will first monitor me very closely to spot allergic reactions asap. They give me the chemo very slowly the first time. If everything goes well, they speed up the process the next time. So not a lot of medical information at this point.

Today a companion visited me. She has also lungcancer, is about my age and she has done the same study at the same university as I did. She had to be in the hospital as well (not the VUMC but AMC) and her hospital is also in Amsterdam so she was close by. I realy enjoyed it to see her in real life. She also told me that another young woman, same study, same university might have lungcancer as well. Kind of strange. I don't know for sure yet, but it intrigues me.

Further more two friends of mine visited me, which was very "gezellig". We laughed and it killed the time.

JW sleeps now in the guest home, it is a 2 min walk to the hospital. He has his own room, like a hotel.  I find it akward to sleep seperated. The tension for tomorrow is realy getting me now, no more escaping being sick. But I am attacking the cancer too. I hope I can get some sleep. It might be a bit of a problem since they gave me 20(!)mg of dexamethason.


Visite


JW en I eten in VUMC restaurant, haute cuisine

Pyama

3 opmerkingen:

Marjolijn zei

Mooie foto's meis, en ja een lach staat je goed hoor..!!
Succes vandaag, gaat goed komen.
En dan morgen weer lekker huiswaarts.

Anoniem zei

Hele leuke foto's.

Veel succes vandaag, een lieve groet vanuit een winderig Marknesse

Loekie zei

Gelukkig staan mijn kinderen niet meer voor een studiekeuze, maar gezondheidswetenschappen zou ik ze stellig afraden :-)
gr.
Loekie