zondag 7 november 2010

Best goed

Ik voel me nog steeds vrij goed. Gisteren tegen 1200 uur waren we thuis en toen hadden de HBES-bakkers weer eens een heerlijke taart in de oven staan ;-) Van B van de bakkers had ik op mijn verjaardag een kaartje gekregen voor Guus Meeuwis samen met haar. Het leek ons wel leuk om samen lekker 'dom' a la carnaval uit ons dak te gaan. Toen de chemodatum bekend werd leek het er niet op dat ik daar naar toe zou kunnen...maar...ik ben geweest gisteravond ! Martiniplaza, ik was er bij en dat had ik niet verwacht.

Genoeg energie, heel erg gelachen met B, beide hoeven we niet weer naar Guus. Het was gezellig samen, maar Guus moet je toch echt met een grote groep naar toe in een feesttent en niet in een 'theater' zittend op een stoel. Het was in ieder geval een leuke afleiding en ik heb het toch maar mooi weer ondernomen.

Vandaag heb ik flink uitgeslapen en vanmiddag zijn mijn ouders nog even geweest met de kleinste van mijn zusje. Lekker even gewandeld buiten en nu moet ik zeggen dat ik ook wel moe ben. Gelukkig dus niet erg beroerd. Ik voel me een beetje brakjes, iets hoofdpijn, maar als het zo doorgaat dan doe ik het er voor.
Morgen moet ik wel wat medicatie afbouwen. Ik slik nu nog 2 maal daags zofran, morgen gaat het over in primperan. De dexa gebruik ik zeer minimaal, 0,75 mg. Hopelijk dat ik me met de primperan ook ga redden. Ik wil mijn arts nog even mailen of ik ook een griepprik moet halen deze week, ik heb een oproep voor woensdag gekregen.

Verder wil ik toch ook proberen om het leven zoveel mogelijk door te laten gaan. Chemo is wat anders dan tarceva, meer oppassen voor grieperige mensen, andere bijwerkingen, maar ook nu is er hopelijk meer dan alleen ziek zijn en worden de bijwerkingen niet al te erg.

------------------
I am still feeling pretty good. We were home yesterday around noon and AGAIN we had a HBES apple pie in the oven :-) I received a Guus Meeuwis concert ticket from the HBES bakers on my birthday. B and I planned to go together and have a good time. Then came the chemo date and for a while I thought I would not be able to go... but.. We went anyway yesterday! Martiniplaza, I was there and I did not expact that.

Enough energy, lots of fun with B, but we don't have to go to Guus a second time. We had a good time but you need to go with a big group to Guus preferably in a stadion. Last night he performed in a theater and we had sitting places. It was pretty good distraction and I did it and am proud of it.

Today I slept in and my parents visited us in the afternoon with the youngest kid of my sister (P). We went for a walk outside and I have to say I am tired right now. Fortunately not sic. More like I have a hangover, a little headache. When it stays like this I will sign for it.
Tomorow I gave to change medication. I take 2 times zofran now, tomorrow I will switch to 4x primperan. I hope I can manage with the primperan. I want to email my doctor to ask him about wether or not to get the flue injection, I received a call for it this week.

Further more I want to try to keep on "living" as much as possible. Chemo is different then tarceva with other side effects and other worries like flue virus. I hope there is more then my disease this cure and are the side effects acceptable.

3 opmerkingen:

Marjolijn zei

Geweldig meis, ga zo door.
En dan zelfs nog een avond naar Guus, maar je hebt genoten en dat is toch ook heerlijk.
Pas goed op jezelf hé..!!
Dikke knuffel en op naar goede dagen.

Anoniem zei

Drie jaar geleden mocht ik de griepprik ook niet halen. En daarna met de Tarceva ook niet. De Mexicaanse prik heb ik wel gehad, omdat ze dachten dat die zo heftig zou zijn. Dit jaar zal het de 1e keer zijn na de diagnose dat ik een griepprik ga krijgen. Ik moest donderdag, maar ik heb het uitgesteld tot maandag daarop, omdat ik as weekend concert heb (en dan heb ik geen zin in last hebben van een griepprik)
Zoals ik je ook al op de hyves zei, kreeg ik pas rond dag3 of dag 4 last van de chemo. Wees blij dat je nog alles kunt doen. Die primperan hielp mij wel goed. Gewwon standaard voor het slapen zo'n ding erin drukken en bij slechte dagen in de ochtend er 1tje extra bij.
Ga ervoor Carolientje...

Ellen Vergouwen zei

Hey Karin,

Nou, die eerste chemo heb je maar mooi achter de rug. Fijn dat het vooralsnog goed met je gaat, hopelijk blijft dat zo!
Enne, Guus in het PSV stadion met een groepje vrienden en veel bier is wel leuk, maar kan me voorstellen dat het zittend in een theater toch anders is, haha.
Sterkte en succes de komende periode!!

Liefs Ellen