maandag 29 november 2010

Dag Marjo | Goodby Marjo

HJ is vanmiddag weer vertrokken. Het was echt gezellig. Ik zit al de hele dag in de pyama bij de kachel. Niet omdat ik me heel ziek voel, gewoon omdat ik de deur toch niet uit hoefde en lekker rustig aan wil doen. Ik voel me niet misselijk, maar voel wel allerlei andere dingen. Moe,stijve spieren, klieren in de keel wat opgezet.

Vanmiddag kwam ik er ook achter dat een lotgenootje, Marjo, haar blog heet 'stoffer en blik'is ingeslapen. Ze had ontzettend veel pijn en is zaterdag rustig ingeslapen. Ik had geen hele intensieve band met haar, maar ik heb haar wel ontmoet op de boot van stichting longkanker en haar blog trouw gelezen en ook wel emailcontact gehad. Het is onvoorstelbaar hoe snel de ziekte zich kan verergeren. Ik wens haar dierbaren heel veel kracht om het verlies te verwerken.

-----
English:
HJ has left. It was quality time. Today I sat in front of the woodstove all day. Not because I feel sick, I did not need to go out and I want to take it easy. I don't have nausea but I feel strange things. Tired, stiff muscles, glands in my throught are swollen.

This afternoon I found out that Marjo, who has lungcancer too, has passed away. Her blog was named "Stoffer and Blik". She was in great pains and fell a sleep in peace saturday. I did not have an intense relation with her, but I met her on the boat trip of the cancer foundation last summer. I read her blog frequently and had email contact. One can not imagine how fast cancer can deteriorate. I wish her loved ones all the strenght to cope with this loss.

2 opmerkingen:

Loekie zei

Echt waar? Hoe ben je daar achter gekomen. Wilde haar net weer een kaart sturen

Marjolijn zei

Met deze kou, is zo'n pyamadagje toch heerlijk.
Sterkte meis, met het verlies van weer een lotgenootje.