donderdag 24 september 2009

Weer een uitvaart

Alweer een uitvaart gehad vandaag. Ik vond het heel verdrietig, maar kon er beter tegen dan vorige week bij de crematie van mijn oma. Wel merk ik dat ik mee ga nadenken over mijn eigen 'einde' . Hoe wil ik dat precies? Sinds het bergopwaarts met me is gegaan heb ik dat nadenken erover even geparkeerd. Nu ik binnen twee weken twee uitvaarten meegemaakt heb, ben ik hier toch meer over gaan nadenken. De hoofdvraag 'cremeren of begraven' weet ik nog niet te beantwoorden. Vandaag bedacht ik me dat het wel mooi is om wat as in een urn of sieraard achter te laten. Bij het horen van muziek denk ik de laatste tijd vaak, zou ik dat op mijn uitvaart willen? Er zijn wel een paar nummers die op mijn lijstje staan.

Best zware gedachten dus vandaag en ik merk het meteen aan mijn humeur en mijn fitheid. Ik had bijna op slippers naar de begrafenis gemoeten want mijn tenen zijn behoorlijk ontstoken. Vooral mijn rechterteen is erg ontstoken. Ik moet echt zorgen voor voldoende ruimte in de schoenen en het beste is om gewoon op slippers te lopen. Doe ik dat niet, dan ben ik bang (en JW's moeder ook) dat ik binnenkort niet meer kan lopen van de pijn.

Thuis dus maar zoveel mogelijk de slippers aan en ruime schoenen kopen.

3 opmerkingen:

ESTHER zei

Tjongejonge 2 uitvaarten achterelkaar, maak er maar geen abonnement van. En vervelend die ontstoken tenen. Bij mij jeuken ze af en toe en is de huid kapot, maar ontstoken heb ik ze nog niet gehad.
Sterkte ermee

Gr Es

Ibella zei

Het blijft verdrietig een uitvaart en ik kan me voorstellen dat jij er nu meer mee bezig bent. Uiteindelijk is het niet slecht om erover na te denken, maar dat geldt voor iedereen.
Sterkte met je tenen, is een advies of smeerseltje van een dermatoloog iets. Een fijne dag vandaag

marjolijn zei

Ja, dat is wel veel in zo'n korte tijd.
En ik kan me voorstellen dat het voor jezelf vragen oproept.
Het is niet verkeerd om daar over na te denken, maar dat geldt voor iedereen.
Sterkte met je voeten hé.
Ik herken dat wel, loop ook altijd op slippers, alleen heb ik gelukkig geen ontstoken tenen.
Fijne dag vandaag lieverd.