woensdag 9 september 2009

Dag lieve oma

Vanmorgen om 11.25 is mijn oma overleden . Mijn moeder zat bij haar en vertelde me dat, hoe gek het ook klinkt, het een heel mooi moment was. Voor haar is het natuurlijk heel moeilijk, je moeder verliezen ook al is het beter zo, met daarnaast een dochter die doodziek is. Nog niet eerder nam ze zo intensief afscheid van iemand en alles komt nu zo heel dichtbij.

Ze vertelde mij dat ze niet had gedacht dat afscheid nemen van iemand zo mooi kon zijn. Ik ben blij dat ze het zo heeft kunnen beleven samen met haar zussen en broer en dat een sterfproces zo iets bijzonders kan zijn.

Ik ben zelf verdietig dat mijn oma er niet meer is, maar ook opgelucht. Ze heeft geen pijn meer en was klaar met leven, ze was 86 en mankeerde zoveel dat het al knap is dat ze het zo lang heeft volgehouden. Ik zal haar wel missen, zeker als de tijd vordert (en ik hoop voor mij nog heel lang) zal ik merken dat ze er niet meer is, ook al zag ik haar niet eens zoveel.

Aanstaande maandag wordt ze gecremeerd en ik zie er tegenop om nu een crematie mee te maken maar wil ook heel graag afscheid van haar nemen.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Van harte gecondoleerd meisje.
Voor jou en je familie.
Ja, het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van iemand die heel nabij is, welke leeftijd ook.
Maar als je weet dat er dan geen pijn meer is, kun je dat makkelijker accepteren.
Ze heeft haar leven geleefd.
Sterkte meis.

hendrike zei

Lieve Caroline
Heet veel sterkte met het verlies van je oma.

Esther zei

Lieve karin,

Tja wat moet ik hier nou op zeggen? Ik kan je alleen maar veel sterkte toewensen de komende dagen.
Ik heb wel een vraagje? Hoe kom jij aan Google Translate op je web-log?