dinsdag 29 september 2009

Vlagen

Veel bijzonders heb ik niet gedaan vandaag. Eigenlijk ligt het in mijn planning om de dinsdag en de donderdagochtend naar mijn werk te gaan, maar het lukt me gewoon niet goed om het op te pakken.

Momenteel is mijn grootste worsteling, mijn draai vinden in het invullen van mijn dag. Ik verveel me nog niet, maar ik realiseer me wel dat ik voor de komende tijd wel wat stuctuur in mijn dag moet krijgen. Ook realiseer ik me dat ik echt dagen moet hebben om uit te rusten. Dat heb ik vandaag ook gedaan en ik merk dat ik het echt nodig heb. Het lijkt wel alsof de tarceva me in vlagen 'aanvalt'. Vandaag ook weer een paar keer keihard naar de wc gerend, erg moe en meer huiduitslag.

Ik ben allang blij dat ik ondanks mijn diagnose zoveel dingen onderneem. Ik ben niet in een depressie geraakt en compleet verslagen op de bank blijven zitten. Nee ik ben juist enorm keihard gaan leven, soms te intens dat ik echt een paar dagen moet uirusten. Dat intense leven maakt dat ik me ook realiseer hoe geweldig ik het eigenlijk vind. Er gebeuren zoveel leuke en mooie dingen dat ik het soms alleen maar moeilijker vind om te accepteren dat ik er niet zo lang van kan genieten als ik gedacht had.

6 opmerkingen:

Sandra zei

Lieve Karinolina,

Dat is heel herkenbaar. Dat genieten wat je al deed vóór de diagnose, alleen nu bewuster.
Het is ook gintig omdat je dan de minder leuke dingen vergeet, zoals de bijwerkingen van Tarceva.

Je kunt trouwens een PGB aanvragen voor begeleiding, zoals bij het indleen van je dag. Ik ben heel blij met mijn budget en alle hulpjes die ik krijg, zulke schatten! Jij hebt nog lang niet zoveel nodig, maar denk er eens over na, en.... nooit te lang wachten met aanvragen.
Liefs,
Sandra :)
www.depaarsepanda.nl

Sandra zei

gintig??? dat moet gunstig zijn....
indleen? is indelen

Het zal de morfine zijn die ik nu heb tegen de kortademigheid (niet tegen de pijn want die heb ik niet, en nu voel ik het ook niet als ik het zou krijgen...), Maar het is ook nog vroeg (7.50 uur)

Ibella zei

Ik zou je verhaal geschreven kunnen hebben. Nu zit ik ook met allerlei klachten na te genieten van een leuk weekend. Liever neem ik klachten op de koop toe dan niets te doen en op de bank blijven zitten. Dat heet leven en genieten van het leven. Wat Sandra schrijft is heel goed om te onthouden en tzt er gebruik van te maken.
Liefs Ibella

hendrike zei

Heel herkenbaar ook voor mij.
Wat ik doe is een weekplanning maken.
Hierbij probeer ik een verdeling te maken dat er verschillende dingen aan bod komen.Mijn kinderen,huishouden,hobby,en sociale contacten,maar vooral ook rust momenten.
Ik heb dit geleerd van de fysiotherapeut van H&B.
Ik heb er een speciaal rooster voor,van hem gehad.Als je interesse hebt kan ik het je wel mailen.
Ik hoor het wel.
Liefs Hendrike

marjolijn zei

Ja meis, heel herkenbaar.
Doe de dingen die goed voor je zijn en die je leuk vindt.
Soms is het teveel, dan maar even rusten en nagenieten, hoe fijn het toch allemaal was.
Daarna de volgende stap weer.
Goede moed en succes.
Liefs Marjolijn.

Esther zei

Hey Karinelientje,

Gewoon genieten van alles en iedereen om je heen en dat kun je wel. Kost dat iets teveel energie, dan mot je ook iets inleveren, maar het blijft nagenieten van mooie herinneringen en gedachten.

Liefs Es