maandag 14 september 2009

Dag lieve stoere oma

Vanmiddag de crematie van mijn oma gehad. Ik vond het natuurlijk heel verdrietig, toch was het ook een mooi afscheid en het viel me mee hoe ik het heb ervaren. Je ontkomt er niet aan dat je ook aan jezelf denkt, vooral bij het draaien van de muziek moest ik ook aan mijn eigen situatie denken en toen kwamen er heel veel emoties bij elkaar. Muziek is toch altijd wel een behoorlijke trigger van emoties.
Gelukkig kon ik mezelf bij elkaar rapen en me volledig op het afscheid van mijn oma richten.

Het was een mooi afscheid in een rustige sfeer, met verdriet natuurlijk, maar er werden ook leuke herinneringen opgehaald. Het was een dienst die paste bij hoe mijn oma was en dat voelde heel goed. Ik hoop dat mijn moeder en haar broer/zussen het ook zo hebben ervaren.

Na de dienst zijn we naar mijn zusje gegaan en hebben daar gegeten.

Het was een emotionele dag die me heel veel energie heeft gekost maar ik voel me aan het eind van deze dag gek genoeg beter dan vanmorgen.

2 opmerkingen:

Ibella zei

Ik hoop dat je fijne herinneringen aan je oma houdt. Een goed en mooi afscheid is heel waardevol.

hendrike zei

Wat fijn dat het een mooi afscheid was,dat is toch heel belangrijk.Net zoals mooie herinneringen.
Veel sterkte.