dinsdag 30 december 2008

Het jaar 2008

Of je nou wilt of niet aan het einde van 2008 kun je er niet omheen: stilstaan bij het jaar 2008.
Wat is een jaar? Het vliegt voorbij en ik weet nog precies waar ik was en wat ik dacht aan het begin van 2008. Onbezonnen en ongehinderd door de KUKA zag ik het jaar zonnig en met open armen tegemoet.

Een jaar is maar een jaar en wat zegt nou een jaarwisseling?

Nu ik KUKA heb moet ik eerlijk zeggen dat ik de jaarwisseling toch wel iets anders beleef. Een jaar krijgt een hele andere betekenis. Een jaar is niet meer 'zomaar een jaartje' maar hoogtwaarschijnlijk een groot deel van de tijd die ik nog heb. Ik kijk niet terug naar het jaar 2008, maar naar de 29 jaren die achter me liggen

Nadenkend over die 29 jaren realiseer ik me dat ik best veel heb gedaan en dat ik nergens spijt van heb! De diagnose KUKA was en is de grootste klap die ik in al die 29 jaren heb gekregen. Hoe vaak hebben JW en ik wel niet tegen elkaar gezegd: ' Het gaat te goed' Geweldige relatie, lieve familie, leuke vrienden, een superhuis en allebei gezond..

De KUKA zet ons leven op de kop, heeft ons veranderd en maakt dat we nooit meer onbezonnen aan het begin van een nieuw jaar zullen staan. Niets is meer gewoon en vanzelfsprekend en elke dag is er 1!

Toch kijk ik uit naar 2009, een jaar waarin ik wens dat de tarceva haar werk nog een tijdje blijft doen en dat ik daardoor nog zoveel mogelijk dingen kan ondernemen met JW , familie en vrienden.

2009 wordt een jaar waarin ik me voorneem zoveel mogelijk te genieten en te strijden tegen de KUKA..

1 opmerking:

je zus zei

hallo luitjes wij, bert en ik willen jullie toch een fijne jaarwisseling wensen en als ik karin haar verhalen lees gaan jullie er voor ,dus toi toi in 2009
veel liefs
bert en greetje