donderdag 24 maart 2011

Zuiderbegraafplaats | Southern Cemetery

Vanmorgen ben ik weer op de fiets naar de aandachtstraining geweest. Het was wel een zware ochtend, bij meerdere mensen kwamen emoties los. Na de aandachttraining was ik behoorlijk moe, het is best intensief om de training te volgen en heen en terug fietsen is als je niets meer gewend bent ook wel zwaar. Sowieso merk ik wel dat ik wat vermoeid ben. Ik denk dat het vooral ook komt omdat ik me mentaal ook niet altijd even happy voel. Ben best onzeker over mijn lijf, over mijn longen maak ik me niet eens meer zo druk, maar mijn hoofd daar moet ik best vaak aan denken.

Gelukkig was mijn moeder er vanmiddag. We hebben eens gekeken vanmiddag op de Zuiderbegraafplaats in Groningen. Ik wilde daar altijd al kijken, volgens mij is er geen plaats voor nieuwe graven meer. Nu ik zelf zo ziek ben kijk je met hele andere ogen naar een begraafplaats. Wat vind je mooi, hou oud zijn mensen geworden? Er lagen best nog wat jonge mensen. Ik ben er niet gaan kijken omdat ik er perse zou willen liggen, maar wilde kijken naar stenen, of er ook gedenksteentjes stonden van mensen die gecremeerd zijn en ik wilde er altijd al eens kijken. Het voelde niet verdrietig of vervelend om er met mijn moeder te lopen, wel fijn om er ook weer eens bij stil te staan, hoe gek dat ook mag klinken.

Het is alweer bijna weekeind ( hup maar weer een ander onderwerp haha). Dat wordt weer redelijk druk voor me. JW is het weekeind in Arnhem en ik wil liever niet het weekeind alleen blijven. Ik ga bij mijn zusje logeren en met twee kleine kids is dat nooit rustig, wel gezellig natuurlijk.
Met mijn ogen gaat het gelukkig iets beter dan gisteren. Moet gewoon op tijd een zonnebril op doen en druppels in doen als het nodig is.

-----
English:

This morning I hava been to a mindfullness session again . It was a heavy session, a few people did let go of all emotions. I was tired after the mindfullness session, it is intense to attend and bike to the session and back is pretty heavy if you are not used to biking anymore. I feel I am tired anyway. I think me being depressed from time to time does not help my energy level either. I am pretty insecure about my body. I am relative relaxed about my lungs, it is my head that concerns me most.

I was glad my mom was here this afternoon. We spent some time wandering around at the "southern cemetery". I always wanted to have a look but I don't think they have room for new graves. Now I am sick I look different to such places. What do I like, at what age did they die. A lot of young people lay at the southern cemetery. I did not go there because I wanted to have my grave there, but I wanted to look at the stones, wether they had stones for people that were cremated and so forth. It did not give me a sad feeling or a bad feeling to walk there with my mom. I was kind of nice to stop and think about these things, how strange that may sound.

It is almost weekend (switching topic hehe). I will be busy this weekend. JW is away and I do not want to stay home alone in the weekend. I will stay at my sisters place with her kids that is never easy, but fun offcourse/

My eyes feel better then yesterday luckily. I just have to remember to wear sunglasses and use eye drops when necesary.

1 opmerking:

Marjolijn zei

Als lotjes doen we toch allemaal hetzelfde, ieder op eigen tijd.
Fijne vrijdag en op naar een heerlijk weekend.
Geniet maar volop...!!