woensdag 30 maart 2011

Woensdagen | Wednesdays

Het lijkt wel of ik op de woensdagen altijd het meeste last heb om mijn draai te vinden. Ik denk dat het komt omdat het de dag is dat ik echt een dag alleen ben. Het weekeind zijn er altijd mensen om mij heen, op maandag ga ik naar beeldende therapie en op dinsdag is mijn moeder er. Toch had ik er nooit problemen mee om alleen te zijn en mijn dagen te vullen, ik vond het juist wel lekker een dagje alleen, twee dagen ook wel. Voor mijn ziek zijn vond ik het al helemaal geen probleem.

Ik denk dat het te maken heeft met meer onzekerheid over mijn lichaam, toch wat verzwakter dan mijn, ik noem het maar mijn 'tarceva-tijd', en minder mobiel. Als je auto mag rijden dan is het toch allemaal een stuk makkelijker. Ook een reden is dat ik niet meer sport. Ik haalde daar altijd heel veel energie uit, zowel voor als ook nog tijdens mijn ziekte. Dat sporten durf ik toch ook niet zo goed meer op te pakken.
Naar de sportschool fietsen..pfff ik zie er zo tegenop. De mensen van de sportschool en andere sporters onmoeten die zien dat je ziek bent ( dat was niet zo). Toch zou het ook wel goed voor mij zijn, niet zo vaak als ik deed, maar twee keer in de week is toch wel lekker. Al was het maar een kwartiertje zwemmen.

Als JW na morgen meer tijd heeft, dan moet ik maar weer eens samen proberen het een beetje op te pakken. Gewoon kijken hoe het gaat en als het niet lukt de sportschool opzeggen, zonde van het geld.

------
It seems that Wednesday is the most difficult day for me mentally. I think it has to do with the fact that Wednesday is the first day of the week that I am alone. In the weekends there are always people around me, monday I attend creative therapy, Tuesdays my mom visits me . I never had any problems being alone and fill my days, I liked it actually a day or two alone. Before I got cancer I did not consider it a problem at all.

I think it has to do with the uncertainty about my body, weaker then my so called "tarceva" time and last but not least, less mobile. When I could still drive a car, things were more easy. Another reason is that I no longer exercise. I used to get a lot of energy from fitness before and after I have cancer. I do not dare to sport again yet.

Going to the gym by bike, pfff the idea alone frightens me. The employees of the gym and meeting other people in the gym will see I am sick, this used not to be the case. I would be good for though, not as intense as I used to do, but twice a week would be good. Only 15 minutes of swimming would be great.

JW has more time after tomorrow, maybe he can help me to pick the fitness up again. See how things go, and if not I should quit my subsription, a waste of money when I do not exercise.

3 opmerkingen:

Marjolijn zei

Woensdag is ook zo midden in de week, weekend weer ruim voorbij.
En nog ver voor het volgende weekend.
Ik vind het ook vaak geen gezellige dag.
Fijne donderdag meis.

Anoniem zei

Las nu pas je weblog, kijk eens op herstel en balans voor sporten zit ook in Groningen, speciaal voor kanker en ex kanker patiënten
Renée

Esther zei

Als jij het op een gewone sportschool zou kunnen sporten, zou je dat gewoon moeten doen en gewoon schijt aan alles en iedereen moeten hebben. Maar Renée heeft gelijk...in heel veel ziekenhuizen hebben ze een H&B (herstel en balans)
Moet je Hendrike maar eens vragen...die heeft dat gedaan...aan de andere kant vraag ik mij af....heb jij dit wel nodig, want jij kunt nog zoveel (oa skieën pas geleden....iets wat ik je echt niet na doe)
Pffffffft moeilijk hoor!
XXX