dinsdag 22 maart 2011

Congres | Congress

Gisteren was het behoorlijk bewolkt, maar vandaag was het heerlijk in de zon. Mijn moeder was er en we hebben lekker in de tuin gezeten in de middag.

Aan het eind van de middag kwam er een mevrouw die bestuurslid is van het Longkankerinformatiecentrum op bezoek. Ze vroeg of ik iets wilde doen op het Wereldcongres Longkanker in Amsterdam in Juli. Het fijne weet ik er nog niet van, maar via mijn weblog ben ik benaderd.

Het Wereldcongres is zoals ik het begrijp voornamelijk bedoeld voor artsen, maar er is een middag gereserveerd voor een Nederlandse sessie in de RAI op 5 Juli, met als doelgroep nederlandse patiënten, naasten en de media.
Op de Nederlandse sessie van het congres worden patiënten en hun naasten geïnformeerd over de state-of-the art mogelijkheden en onmogelijkheden bij longkanker. Ook is het doel om een positiever beeld te creeren bij het algemene publiek over de (toenemende) behandelingsmogelijkheden bij longkanker. Er zullen verschillende panelinterviews worden afgenomen, waaronder met patienten. Het interview waar ik eventueel aan meewerk past binnen het item dat steeds meer (jonge) vrouwen longkanker krijgen. De interviews worden opgenomen en komen ook op internet te staan op de website van het longkankerinformatiecentrum

Zoals ik al zei weet ik de details nog niet, maar ik vind het wel zinvol om aan mee te werken. Ik vind het een goede zaak dat longkanker meer in de belangstelling komt en als ik een steentje kan bijdragen als patiënt dan doe ik dat. Ik hoop dat ik me nog goed genoeg voel rond die tijd, maar dat zien we dan wel weer. Als ik meer weet zal ik er ook wel meer over berichten.

---------
English:

Yesterday it was pretty cloudy, but today it was lovely in the sun. My mother was here and we sat in the garden the whole afternoon.

In the end of the afternoon a lady visited me who is member of the board of the lungcancer information center.  She asked if I wanted to contribute to the world conference on  lungcancer  in Amsterdam in July. I don't know the details yet.

The world conference is mainly for doctors, but there is an afternoon reserved for a dutch session in which patients and relatives are informed about the latest possibilities in treating lungcancer. The aim is also to create a more positive image about the treatment possibilities with lungcancer for the general public.

There will be several panelinterviews some with patients. The interview I possibly will join fits within the item that more (young) women get lungcancer. The interviews will be recorded and published on the lungcancerinformationcentre website. As I said before I don't know the details yet, but I think it is usefull to co-operate.  More concern for lungcancer is important in my opinion and I am glad to contribute when possible. I hope I still feel good enough in July, I will find out. I will tell more when I learn more.

5 opmerkingen:

Marjolijn zei

Goed hoor...!!
Zo zie je maar waar een weblog allemaal toe kan lijden.

Fijne dag vandaag.

Anoniem zei

5 juli een dag om vrij te houden. Bedankt voor de informatie Karin.

Heerlijk van het zonnetje genieten vandaag.
Groetjes Tonnie.

Anoniem zei

Wat fijn dat je daar voor gevraagd bent, ik denk dat het een waardevolle bijdragen gaat worden. Blijf genieten van het mooie weer, vandaag heb ik ook heerlijk in de tuin gezeten.
Renee

Anoniem zei

Hi lieverd,

Wat goed dat je gevraagd bent!
Maken we op 6 juni een kakelfilmpje....krijgen ze er veel meer voor de prijs van 1 hahahaha :-)
Geintje..........maar ik denk ook dat jij een hele waardevolle bijdrage kan en gaat leveren .

XXX
Mar

Esther zei

Wat ben ik blij dat ik hier niet voor gevraagd ben ;) Houden zo, want in het openbaar lullen is echt niet mijn ding. Maar ik vind het geweldig dat jij hier aan meedoet ;)
XXX Esther