maandag 25 april 2011

Kinderfeestje

Vandaag de verjaardag van R. gehad. Met dit weer konden we lekker in de tuin zitten. Het was gezellig, lekker gegeten en gespeeld haha. Ja dat krijg je op kinderfeestjes, ik heb ook nog even 'gevoetbald'. Klinkt stoerder dan het is, beetje bal overtrappen , maar ik kreeg wel weer veel herinneringen aan mijn jeugd. Ik vond dat altijd wel leuk om te doen, vooral schoolvoetbal altijd rondom pasen ( zal ik wel van mijn vader hebben hehe) .

Ik werd ook wel een beetje verdrietig. Het lijkt allemaal wel goed te gaan met me, ik blijf redelijk stabiel, maar dat maakt ook dat mensen snel denken: het zal wel goed met dr gaan, ze leeft er al zo lang mee. Er treedt een soort gewenning op van de Karin / Caroline met kanker. Natuurlijk is dat heel fijn, het betekent dat het fysiek vrij aardig gaat. Toch is het mentaal voor mij steeds moeilijker. Het leven sukkelt maar verder en ik ben er nog steeds. Ik zat me vandaag ook te bedenken, volgens mij is dit al de derde verjaardag van R die ik meemaak waarin ik ziek ben. 2009, 2010 en nu 2011. Je ziet dan mensen die je alleen 1 keer per jaar ziet. Zij gaan allemaal vooruit, krijgen kinderen, hebben plannen en verhalen over de toekomst en ik voel me dan net een toeschouwer. Kwaad kan ik er niet om worden, wel verdrietig.

Ik zie ook dat zometeen een programma op tv komt over de laatste dagen van een terminale kankerpatiënt. Ik geloof dat ik niet zoveel zin heb om daar naar te kijken. Ik probeer mijn goede moed te behouden, nog zoveel mogelijk leuke dingen te doen en vooral mijn best te doen de angst voor alles wat komt zo lang mogelijk buiten de deur te houden.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Oh, wat herkenbaar weer.
Ja, dat gevoel kan je zomaar ineens weer overvallen.
En toch lieve meis, ga door en maak er het beste van.
Er is nog zoveel om van te genieten.
Fijne dag vandaag.

Anoniem zei

Zo herkenbaar maakt me ook heel verdrietig, het gevoel aan de zijlijn te staan. Iedereen leeft zijn leven maakt plannen en ik denk hoe lang nog. Probeer van elke dag een positief stukje te pakken heel veel mentale sterkte Renée