zondag 9 mei 2010

Istanbul dag 3

Wederom een geweldige dag in Istanbul. Op tijd opgestaan en meteen naar de Hagia Sophia, waar nog wel een rij stond vanmorgen , maar ja we wilden het toch wel graag zien.
Daarna zijn we richting de Bosporus gelopen om een boottocht te maken. Bij de haven word je meteen aangesproken door booteigenaren die je willen rondvaren en wij hebben ons laten verleiden met een wat kleiner bootje mee te gaan dan de grote Ferries die er varen. Over de Bosporus heb je een geweldig uitzicht over de stad en de paleizen aan de kust.

Ik zat goed ingepakt want de zon schijnt hier behoorlijk, ik denk dat het wel bijna 30 graden was vandaag. Zo voelde het in ieder geval wel ;) De boottocht duurde in totaal 2 uur. Terug aan land zijn we heerlijk gaan lunchen in de Bazaarwijk, bij een enorm leuk hotel/ restaurant vol met vrolijke kleurtjes, turkse lampjes, ..eigenlijk kreeg je er een beetje een pipilangkous gevoel.

Na de lunch zijn we gewoon lekker door de straten gewandeld. Het leeft hier echt op straat,overal restaurantjes, winkeltjes, kraampjes.

De mensen zijn ontzettend vriendelijk en JW kreeg vandaag veel aanspraak omdat hij een t-shirt heeft gekocht: felrood met de Turkse vlag erop. Hij kreeg veel complimenten over zijn aankoop en een meisje wilde een foto van hem wat niet goed is voor zijn ego :) Ik heb twee hele mooie handgemaakte kussens gekocht. Echt met een oosterse uitstraling en ik hoop dat ze mooi staan op de bank ik de woonkamer. Heb ik
thuis ook nog een mooie herinnering aan de Turkse 'lounge banken' , bezaaid met kussens, thee en een waterpijp:)

We wilden eigenlijk nog graag naar de grote markt in de Bazaarwijk, maar deze was helaas gesloten omdat het zondag is.

Ik voel me verder ontzettend fijn en denk even niet aan ziek zijn.

3 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fijn meis, dat je zo geniet.
Het ziet er ook allemaal schitterend uit. En zo'n tocht over de bosporus..indrukwekkend, denk ik.
Altijd leuk om ook een mooi aandenken mee terug naar huis te nemen.
Fijne dag.

Anoniem zei

Ik blijf erbij, we hebben niet eens beeldmateriaal nodig om een beeld te krijgen.

Gisteren vertelde ik mijn man over Istanbul, we zaten naar Paul Rossemöller te kijken op tv.

Ach, zegt hij...op tv zie je ook veel! Hij houdt niet van drukte en hitte, dat zal het hem zijn. Ik zou wel een kijkje willen nemen.

Veel plezier weer vandaag, groeten Monique.

Ibella zei

Wat een schitterende dag en dan niet alleen het weer.Heerlijk alle dingen die jullie gedaan hebben.
Ha die JW, pas maar op straks loopt iedereen achter hem aan.Lekker snuffelen. Geniet van de dag , maar dat doen jullie wel