vrijdag 7 mei 2010

Gaaaf

Istanbul..eerste indruk..GROOT! Moskee├źn, overal eettentjes, heerlijk weer (26 graden overdag), heerlijk eten, en ontzettend pittig rijdende taxi-chauffeurs..
We landden om 1600 uur Turkse tijd ( Nederlandse tijd 1500 uur ) en werden met de taxi naar het hotel gebracht . Dat was echt al een hele belevenis. De taxi reed hard, overal zigzaggend tussendoor en toen we eenmaal in de wijk kwamen waar het hotel ligt, kwamen we in allemaal kleine steegjes terecht waar de chauffeur zelf ook nog nooit geweest was. Verscheidene malen kwam er een auto ons tegemoet en moesten we weer achteruit rijden. Na meerdere mensen de weg naar het hotel gevraagd te hebben heeft JW de IPhone maar aangedaan en met google-maps de chauffeur naar het hotel geleid.

We zitten in een oude wijk van Istanbul: Sultahnamet. Het hotel is prima en op loopafstand van de Hagia Sophia en de Blauwe moskee. Het weer is heerlijk, 26 graden.

Bij aankomst zijn we meteen de stad in gelopen en hebben heerlijk gegeten. Daarna heb ik samen met JW in een park aan de voet van de Hagia Sophia thee gedronken tussen de waterpijp rokende mannen en het geluid van de gebeden uit de minaretten.

Morgen gaan we echt de stad in. Sowieso eerst naar de Hagia Sophia en de blauwe moskee. Verder kijken we wel even er is hier zoveel te zien. De eerste indruk is in ieder geval heel erg leuk!

De foto is genomen in een parkje tussen de Blauwe moskee en de Hagia Sophia..

4 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fantastisch....
Geniet er maar volop van deze dagen.
Veel plezier..!!

Ibella zei

Lieve mensen, niet alleen jullie genieten, hoop ik, maar ik doe met jullie mee. Geniet, hopelijk zijn jullie niet te vroeg wakker geworden van de oproep voor het gebed.

Jeanet zei

OOOOHHH!!!! IK BEN STIKJALOERS!!!
Klinkt fantastisch!
Neem een ayran bij de lunch (licht gezouten yoghurtdrank, waanzinnig lekker) en een raki bij het avondeten (of twee... of drie...)!
Geniet!

Anoniem zei

Wat klinkt dat heerlijk,geniet er van!