zaterdag 8 mei 2010

Actief dagje

Vanmorgen om 8:30 uur Turkse tijd zaten we aan het ontbijt. Een redelijke nacht achter de rug ondanks het gebed om 5:00 uur 's ochtends en erg warme dekens. Het ontbijt was echt heel lekker met typisch Turkse dingetjes. Ik wist niet dat de turkse keuken zo lekker is.

Na het ontbijt zijn we eerst naar de Hagia Sofia en de blauwe moskee gelopen. Daar ligt het hotel vlakbij, maar de rijen waren hier zo lang dat we meteen zijn doorgelopen naar het Archelogisch museum van Istanbul.

Na het museum zijn we over de kruidenbazaar gelopen . Het was echt een hele ervaring, de bazaar had allerlei kraampjes je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht. Van kuikens tot kruiden. OoK overal lekker dadels, noten, vijgen,mooie shawls..nou ja teveel om op te noemen. Erg bijzondere sfeer, maar ook erg druk. De kruidenbazaar ligt vlakbij een klein haventje. Daar hebben we een klein bootje geregeld die voor ons 4'en de Gouden Hoorn is overgevaren.
We zijn op de terugreis uitgestapt bij Balat op de westelijke oever. Van daaruit naar de Chorakerk .

Na de lunch voelde we ons fit genoeg om terug te lopen. Die tocht hebben we een beetje onderschat. Naast het feit dat het ons dik 2 uur heeft gekost, was de route dwars door buitenwijken die soms echt op achterbuurten leken. Je voelde je echt bekeken zo nu en dan. Ik voelde me wel veilig, maar had er niet alleen willen lopen.

Na anderhalf uur waren we weer bij de Bazaar. Het was hier inmiddels zwart van de mensen. Ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien. We waren behoorlijk moe (Istanbul is nogal heuvelachtig), maar een taxi was geen optie omdat het verkeer muurvast stond. Doorsjokken dus.

Vlakbij het hotel hebben we even uitgerust onder het genot van een turkse thee. Na de thee break zijn we nog langs de Blauwe moskee gelopen. De rijen waren weg dus zijn we hier meteen naar binnen gegaan.

In het hotel heb ik even gedouched en uitgerust. Daarna zijn we op een dakterras beland, uitkijkend over de zee, met typische turkse gerechten en(tip van J.) een Ayran .

Djee als ik het zo opschrijf hebben we echt veel gezien, ik ben ook best moe maar ik heb ontzettend mooie indrukken opgedaan en heel veel gelachen. Ik ben te moe om mijn relaas van activiteiten te herlezen;) Ik hoop dat het duidelijk is dat ik in ieder geval veel zie, het ontzettend naar mijn zin heb en nu ga slapen.

4 opmerkingen:

Marjolijn zei

Duidelijk verhaal meis.
Jullie genieten volop, dat is duidelijk.
Hoop dat je lekker geslapen hebt en weer goed uitgerust bent.
Dan kun je er vandaag weer een bijzondere dag van maken.
Veel plezier..!!

Ibella zei

Heerlijk, heerlijk, wat geniet ik van jou verhaal. Dit vind ik zo fijn. Omdat ik ook in Turkye ben geweesten Marokko, kan ik me de sfeer heel goed indenken, de geuren van kruiden, het stof het lawaai, maar vooral de kleurijke mensen. Ik hoop dat je uitgerust wakker wordt en energie hebt voor een nieuwe dag.
Liefs voor jullie en geniet ze. Ibella

Jeanet zei

Maar eh: is de 'kruidenbazaar' dan hetzelfde als de Kapali Carsi, de grote overdekte markt? Dat is zooo leuk!
En vond je de ayran lekker? Niet aan de raki gegaan? O, en als je het zuuuur krijgt van die zware zwarte thee moet je maar eens vragen of ze 'ada cayi' hebben (adda tjajje). Dat is een lichte, kruidachtige thee. Heul lekker.
Geniet geniet geniet! Ik geniet in elk geval mee door je blog!

Anoniem zei

Door je levendige stijl van schrijven krijg ik wel een beeld hoe jij deze dagen door gebracht hebt. Het klinkt geweldig.

Ik ga nu een wasdroger kopen, die zullen ze daar wel niet nodig hebben!

Nog een fijne vakantie, groetjes Monique.