dinsdag 2 februari 2010

Longkanker...een pilletje per dag

Vannacht alleen slapen is goed gegaan. Ik kon wel moeilijk inslapen, maar ben een boek gaan lezen. Vandaag had ik verder niet veel gepland , maar ook geen zin om de hele dag thuis te zijn en toen ben ik naar mijn zusje en AS gegaan. Ik vind het lekker om in de auto te rijden.

Morgen ga ik naar Zwolle met een vriendin die ik nog ken van mijn studietijd. Het is echt superleuk dat we weer intensiever contact hebben en dat komt mede omdat ze op mijn blog terecht gekomen is. Het is ook wel confronterend iemand met wie je zo intens hebt samen gestudeerd, je scriptie hebt geschreven en waarmee je in dezelfde levensfase zat en zit, na een tijd terug zien en de dingen ziet doen die je zelf ook zo graag zou willen. Het is confronterend, maar niet vervelend. Het is vooral erg gezellig en zelfs het feit dat het wel confronterend is kan ik wel met haar bespreken en daar hebben we dan weer goede grappen tegenover staan ;)

In het nieuws was de afgelopen dagen trouwens veel te horen over een nieuwe pil voor longkanker die door het bedrijf Astrazeneca wordt geproduceerd. Dit medicijn is niet tarceva volgensmij, maar iressa die eigenlijk volgens het zelfde principe werkt als de tarceva. Het blokkeren van EGFR. Voor mij is het geen ' nieuwe wonderpil' . Ook werd in het nieuws besproken dat er steeds meer duidelijkheid komt dat er een groep mensen met longkanker is die om een hele andere behandeling vraagt dan de doorsnee longkanker. Dit is de informatie die mijn arts ook al mailde, maar je merkt wel dat het in het nieuws toch allemaal net wat korter door de bocht wordt omschreven, althans de artikelen die ik gelezen heb. Longkanker? Don't worry zo erg is het niet meer, een pilletje per dag doet wonderen ;)

4 opmerkingen:

Marjolijn zei

Een lekker dagje dus gisteren, net als vandaag..!!
Geniet er maar volop van, er wordt een zonnetje beloofd, dus geniet er volop van.
Fijne dag vandaag.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

De beste informatie krijg je toch van je arts, maar goed, het positieve is wel dat de ontwikkelingen hard gaan. Wie weet wat er verder nog aan zit te komen, want men weet al lang dat de tarceva een bepaalde tijd werkt, dus er moet iets komen waar men na de tarceva op over kan gaan

Anoniem zei

1 ding snap ik niet Caroline,
Iressa bestaat langer dan de Tarceva hoor.
Hendrike heeft het een aantal jaren geleden gebruikt, maar geen suc6 bij haar. Moet je haar maar eens vragen.
We zitten nog steeds op je te wachten......wij allemaal ;)

XXX Es

Anoniem zei

Hai Caroline,

Als je mijn verhaal wilt weten,ik heb er net een log over gemaakt.Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.
En moed houden hoor,er zijn echt veel dingen op komst!!
Enne,kom je ook kakelen op hyves?
Is echt leuk hoor!
xx Hendrike