zondag 1 mei 2011

Opluchten

Afgelopen week was het vrij druk. Niet met dingen die moeten of vervelend zijn, vooral veel leuke dingen, vermoeiend maar ik heb geen tijd om na te denken. Het mooiere weer maakte dat het soms leek alsof het vakantie was.

Vandaag hadden we helemaal niets gepland en ik merk dat de rust goed voor me is. Even niet de deur uit, even tijd voor mezelf. Die tijd voor mezelf maakt ook dat ik verdrietig word. Dat verdriet is er altijd, maar als je maar genoeg doet heb je geen tijd en ook geen zin om verdrietig te zijn. Op dagen zoals deze komt het verdriet wel, als ik diep in mijn hart kijk ben ik niet echt gelukkig met het leven zoals ik dat nu leid. (met lange IJ had soms ook gekund). Natuurlijk ben ik blij met elke dag die ik heb, maar soms als je nadenkt over je toekomst dan had ik daar wel hele andere gedachten en voorstellingen bij. Ik kan niet net doen alsof er niets aan de hand is. Keuzes die ik als gezond mens allang had gemaakt, kan ik nu niet meer nemen.

Juist ik zou alle tijd die ik nog heb enorm goed moeten besteden en van 's-ochtends vroeg tot 's-avonds laat moeten genieten, maar juist als de tijd kort is en de toekomst onzeker, is het soms veel moeilijker om te genieten. Plannen maken voor de toekomst en ambities hebben zijn toch wel dingen waar je als mens gelukkig van wordt. Ik voel me soms zo nutteloos, zo eenzaam en zo bang dat ik echt niet meer weet waar ik het moet zoeken. Het enige voordeel van zo'n dagje als vandaag is dat alle opgekropte emoties er weer uit zijn. Het lucht op, ik kan er weer even tegen hoop ik.

Morgen lekker een paar dagen weg, het vakantiegevoel kan weer beginnen.

3 opmerkingen:

hendrike zei

Moeilijk Caroline.....
Ook zo herkenbaar.
Ik heb mezelf aan geleerd om niet voor of achteruit te kijken, en niet naar hoe andere mensen leven,vaak gaat dat goed,maar soms gaat het een periode toch weer mis.Soms moet je misschien ook wel je verdriet doorleven om er mee te kunnen leven.
Fijn dat het wel opluchtte, en veel sterkte.
Ik heb veel bewondering hoe jij met je ziekte omgaat.

Marjolijn zei

Lieve meis,
Ja moeilijk zal deze dag weer zijn geweest.
Zo herkenbaar.
En dan moet het te veel aan opgespaard verdriet er weer uit.
Fijn dat het je weer even oplucht.
En dat je het vakantie gevoel weer even vast kunt pakken.
Geniet van de Veluwe en de mensen om je heen.
Fijne dagen.

Anoniem zei

Nutteloos ben je absoluut niet, ik denk dat je voor veel mensen een steun en voorbeeld bent (voor mij zeker).Je verdriet en angst is zo herkenbaar, het ene moment kan je het handelen en de volgende keer zak je er diep in weg. Ik denk dat het af en toe moet, even de druk van de ketel. Ga genieten meisje en er zijn heel veel mensen om je heen die je willen steunen.
Renée